Art okupacija

U svojoj nameri da promoviše savremenu umetnost i podrži mlade umetnike i stvaraoce, Kulturni centar „Laza Kostić“ Sombor pokrenuo je 2017. godine Umetnički festival studenata „Art okupacija“.

Ovogodišnje izdanje festivala održaće se 18. 9. 2021. i u sklopu umetničkog programa okupiće  studente završnih godina umetničkih akademija – slikare, reditelje, dramske umetnike, muzičare i operske pevače.

Studenti će, tog dana,  “okupirati” Sombor umetnošću, odnosno izvedbama u javnim prostorima – predstavama, koncertima, i likovnim performansima.

Pored bogatog programa namenjenog publici, organizuju se programi za učesnike festivala – edukacije koje vode afirmisani stvaraoci iz zemlje i regiona, kao i izleti i druženja, a sve sa ciljem da se mladi umetnici upoznaju, povežu i izgrade osnov za buduće projekte.

Pored studenata iz regiona, na prethodnim festivalima učestvovali su studenti umetničkih akademija iz Mađarske i Nemačke.

Ovogodišnja “Art okupacija” biće održana na Trgu Svetog Djordja i u Atrijumu Gradske kuće u Somboru, u terminu od 17 do 23 časa, i u ukviru nje Somboru će se predstaviti studenti Akademije umetnosti u Novom Sadu s Muzičkog i Likovnog departmana, kao i studenti Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu.

Autor i inicijator Festivala “Art okupacija” je Mihajlo Nestorović, glumac i Upravnik Pozorista mladih Novi Sad.

Podeli:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
vesti

Najnovije vesti

Muzeji za 10

U okviru manifestacije “Muzeji za 10” Kulturni centar je za posetioce pripremio posebno iznenadjenje.   Možete nas posetiti na Trgu umetnika, iza Galerije Milan Konjović,

Predstava “Tri praseta”

U subotu, 21. 5. 2022. godine, u 17.00 časova, u „Fabrici snova“, na adresi Venac Radomira Putnika 2, biće prikazana predstava „Tri praseta“, Pozorišta “Čarapa”

U čast Zoranu Radmiloviću

11. maja u Velikoj sali Kulturnog centra “Laza Kostić” Sombor biće realizovan program “U čast Zoranu Radmiloviću” u okviru koga će biti prikazan višestruko nagrađivani