KULTURNI CENTAR
LAZA KOSTIĆ

Kulturni centar „Laza Kostić“ osnovan je odlukom SO Sombor. Sedište ustanove je Venac Radomira Putnika 2. kojoj pripada i Galerija u ulici Laze Kostića 5. Ustanova je osnovana kao naslednik slavne „Likovne jeseni“ i nosi ime najznačajnijeg književnika koji je živeo i radio u Somboru.

Od samog početka rada Kulturni centar je upućen da deluje u više od jedne oblasti umetnosti. Prihvatajući savremeni koncept organizacije kulturnog života okreće se različitim sferama kulturnog života.

Najprepoznatljivija delatnost Kulturnog centra je izložbena aktivnost u jednoj od najboljih malih galerija u zemlji, ali rad ustanove ne ogleda se samo u galerijskoj delatnosti: muzički, scenski, književni program, izdavaštvo, podrška aktivnostima mladih kao i kulturno umetničkom amaterizmu, daje celovitu sliku o radu ustanove. Kulturni centar svojim angažovanjem upotpunjuje predstavu o Somboru kao gradu kulture i umetnosti.

Vesna Šašić

"

direktor kulturnog centra

Vesna Šašić

I believe that every design is personal. The connection we have with clients determines how the projects will look at the end of the design process. We must understand the clients and bond with them, be a part of their dream. Their dream is our dream.