SerbianEnglishHungarian

Edukativna radionica Igora Smiljanića

Kulturni centar “Laza Kostić”  Sombor je bio organizator edukativne radionice koju je vodio umetnik Igor Smiljanić u okviru svoje samostalne izložbe “Vertikale u terakoti – negativan prostor” u Maloj galeriji Kulturnog centra “Laza Kostić”  Sombor (24. 10 – 17- 11. 2023).

Na radionici su učetvovali učenici 5. Razreda OŠ “Avram Mrazović” Sombor predvođeni pedagogicom, Sandrom Zorić i nastavnicom Geografije, Tatjanom Buzačić. Ideja radionice je bila da prati plan i program predloženog uzrasta sa ciljem dubljeg razumevanja nastavnog programa “Oblik”, savljadavanja nastavne jedinice “Oblik u umetnosti” i evaluacije potencionalnog umetničkog dela.
Đaci su imali priliku da upoznaju i rade u materijalu glini i to dijaloškom metodom (kako odabrati glinu, način čuvanja gline) i metodom praktičnog izlaganja (ručna obrada prirodne gline). Rezultat radionice su raznovrsni učenički radovi u glini prirodnog porekla.

Podeli:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
vesti

Najnovije vesti

Otvaranje izložbe “Drvo je moj drug”

Očekujemo vas u četvrtak, 21.12.2023. godine, u Maloj galeriji Kulturnog centra “Laza Kostić” Sombor, na adresi Laze Kostića 5, gde će biti upriličeno svečano otvaranje izložbe “Drvo je moj drug”, povodom manifestacije “Drvo generacije 2023”, s početkom u 12.00 časova.

SerbianEnglish