SerbianEnglishHungarian

Radionica “Papirna Čuda”

Kulturni centar “Laza Kostić”  Sombor je bio organizator radionice “Papirna Čuda”. Radionica je održana u prostorijama Velike galerije Kulturnog centra “Laza Kostić” Sombor”, a vodila je umetnica Dunja Branovački” u okviru svoje samostale izložbe “Nebeska kornjača” 18. IV – 5. V 2023. Mala galerija Kulturnog centra „Laza Kostić” Sombor)

Cilj radionice, pored intenzivnijeg rada sa tehnikom kolaža, je bio da svaki učesnik napravi jedinstvenu papirnu lutku – čudovište pokretnih zglobova, koje se razlikovalo po načinu predhodne obrade (kolaž, boja, ili kombinacija); takođe, isticanje ideje da raznolikost jedne teme (obzirom da je umetnica Dunja Branovački donela iste modele papirne lutke) zavisi od materijala, obrade, spajanja, lepljenja, bojanja i drugih kreativnih elemenata koje pri tom koristimo.

Radionica je sprovedena sa vizijom intenzivnije saradnje edukativnih i kulturnih institucija, kao i približavanje i razumevanje ideje savremenih umetničkih tendencija najmlađim posetiocima.

Na radionici je bilo 23 učenika 4og razreda OŠ “Nikola Vukićević” u pratnji učiteljice Stavanije Keča.

Podeli:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
vesti

Najnovije vesti

Reč direktorice povodom Filmskog festivala

6. Somborski filmski festival ove godine će se održati u periodu od 11. do 14. jula.
“Kako je filmski festival prošle godine proslavio svoj mali jubilej, kao „Odličan” i baš je bio „za 5”, odlučili smo da ovogodišnje izdanje sagledamo kao jedan mladi početak, začetak nekih novih smerova toka festivala u vidu njegove renesanse i da mu damo priliku da se prožet svojom ekspanzijom, vrati na svoju prvobitnu zamisao festivala panonskih i podunavskih regija i zemalja.

Program filmskog festivala

Dve nedelje nas deli od ovogodišnjeg Somborskog filmskog festivala. Da li ćete nam se pridružiti?
Pogledajte šta smo vam pripremili.
Ulaz na sve projekcije je besplatan, nemojte da propustite priliku da uživate u filmskim pričama.

SerbianEnglish