SerbianEnglishHungarian

Radionica “Papirna Čuda”

Kulturni centar “Laza Kostić”  Sombor je bio organizator radionice “Papirna Čuda”. Radionica je održana u prostorijama Velike galerije Kulturnog centra “Laza Kostić” Sombor”, a vodila je umetnica Dunja Branovački” u okviru svoje samostale izložbe “Nebeska kornjača” 18. IV – 5. V 2023. Mala galerija Kulturnog centra „Laza Kostić” Sombor)

Cilj radionice, pored intenzivnijeg rada sa tehnikom kolaža, je bio da svaki učesnik napravi jedinstvenu papirnu lutku – čudovište pokretnih zglobova, koje se razlikovalo po načinu predhodne obrade (kolaž, boja, ili kombinacija); takođe, isticanje ideje da raznolikost jedne teme (obzirom da je umetnica Dunja Branovački donela iste modele papirne lutke) zavisi od materijala, obrade, spajanja, lepljenja, bojanja i drugih kreativnih elemenata koje pri tom koristimo.

Radionica je sprovedena sa vizijom intenzivnije saradnje edukativnih i kulturnih institucija, kao i približavanje i razumevanje ideje savremenih umetničkih tendencija najmlađim posetiocima.

Na radionici je bilo 23 učenika 4og razreda OŠ “Nikola Vukićević” u pratnji učiteljice Stavanije Keča.

Podeli:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
vesti

Najnovije vesti

Poštovani, U utorak, 23. aprila, u Galeriji Kulturnog centra “Laza Kostić” Sombor, biće upriličeno svečano otvaranje izložbe “Smrt vreba”, umetnika Danijela Babića, s početkom u

Predstava za decu “Asteriks i Obeliks”

Poštovani,
U petak, 19. aprila, u 18.00 časova, u Velikoj sali Kulturnog centra “Laza Kostić” Sombor, biće održana predstava za decu “Asteriks i Obeliks”, pozorišta “Sanjalište” iz Beograda.
Karte po ceni od 400 dinara možete obezbediti na biletarnici Kulturnog centra, utorkom i sredom od 10.00 do 13.00 časova, a četvrtkom, petkom i subotom od 15.00 do 20.00 časova.

Predstava ”Dogodine u isto vreme”

Poštovani,
U četvrtak, 25. aprila 2024. godine, u 20.00 časova, u Velikoj sali Kulturnog centra “Laza Kostić” Sombor, biće prikazana predstava “Dogodine u isto vreme”, pozorišta “Teatar Vihor”, iz Beograda, sa Ivanom Mihailovićem i Ankom Gaćešom Kostić u glavnim ulogama.

Svečano otvaranje izložbe “Crteži”

Poštovani,

U utorak, 2. aprila, u Maloj galeriji Kulturnog centra “Laza Kostić” Sombor, biće upriličeno svečano otvaranje izložbe “Crteži”, umetnika Dušana Stošića, s početkom u 19.00 časova.
Postavka izložbe trajaće do 26. aprila

SerbianEnglish