SerbianEnglishHungarian

Edukativna radionica u sklopu izložbe Ilustracije umetnika Đorđa Aranđelovića

Kulturni centar “Laza Kostić”  Sombor je bio organizator edukativne radionice koju je vodio umetnik Đorđe Aranđelović u okviru svoje samostalne izložbe “Ilustracije” u Maloj galeriji Kulturnog centra “Laza Kostić”  Sombor (21. 11 – 15- 12. 2023).

Nakon umetnikovog kratkog izlaganja o izložbi u celini, đaci su imali priliku da se bliže upoznaju o umetničkoj tehnici i istorijskom periodu koji izložba pokriva. Obzirom da su istorijska  verodostojnost i istorijska rekonstrukcija važni motivi postavke, učesnici radionice su bili upućeni u pisane i materijalne izvore relevantne za ovaj period, kao i u pojedinačne izvore korišćene za rekonstrukciju prikazanu na svakom radu ponaosob.

Praktičnom delu radionice prisustvovao je Vasilije Batačanin iz Viteške družine ,,Sveti arhangel Gavrilo” iz Kragujevca, koji se bavi rekonstrukcijom srednjevekovnih oklopa i oružja, u  verodostojnom prikazu viteškog oklopa iz poslednjih decenija XV veka, kakav je mogla nositi i srpska vlastela u Ugarskoj.
Cilj radionice je bio da se teorijskom i praktičnom metodom dočaraju pomenuti istorijski periodi, kao i da se pojasne elementi i razvoj srednjevekovnih oklopa.

Radionici su prisustvovali učenici I razreda Gimnazije „Veljko Petrović“ Sombor predvođeni profesoricom Likovne kulture, Milom Krstić Krasuljak i učenici VII razreda OŠ „Avram Mrazović“ predvođeni pedagogicom Sandrom Zorić i nastavnicom Geografije, Tatjanom Buzadžić.

Termin radionice: 22. 11. 2023.

 

Podeli:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
vesti

Najnovije vesti

Obeležavanja Dana grada Sombora

U sklopu obeležavanja Dana grada Sombora, Kulturni centar “Laza Kostić” Sombor organizuje prikazivanje predstave “Čorba od kanarinca”, u petak 16. 2. 2024. godine, u Velikoj sali Kulturnog centra “Laza Kostić” Sombor, na adresi Venac Radomira Putnika 2, u 21.00 čas, kao i dečiju predstavu “U svetu bajki”, u subotu, 17.2.2024. godine, u dva termina, od 10.00 i 12.00 časova.

Otvaranje izložbe “Nova prostranstva”

U utorak, 27.2.2024. godine, u Velikoj galeriji Kulturnog centra “Laza Kostić” Sombor, biće upriličeno svečano otvaranje izložbe “Nova prostranstva”, umetnika Uglješe Colića, s početkom u 19.00 časova.
Postavka izložbe trajaće do 22.3.2024. godine.

Dobro došli!

Nastup sastava “Belgrade Soul Sextet”

U četvrtak,  29.2.2024. godine, u Velikoj sali Kulturnog centra “Laza Kostić” Sombor, imaćete priliku da čujete nastup vrhunskog sastava “Belgrade Soul Sextet”, u 20.00 časova.

SerbianEnglish