SerbianEnglishHungarian

Edukativna radionica u sklopu izložbe Ilustracije umetnika Đorđa Aranđelovića

Kulturni centar “Laza Kostić”  Sombor je bio organizator edukativne radionice koju je vodio umetnik Đorđe Aranđelović u okviru svoje samostalne izložbe “Ilustracije” u Maloj galeriji Kulturnog centra “Laza Kostić”  Sombor (21. 11 – 15- 12. 2023).

Nakon umetnikovog kratkog izlaganja o izložbi u celini, đaci su imali priliku da se bliže upoznaju o umetničkoj tehnici i istorijskom periodu koji izložba pokriva. Obzirom da su istorijska  verodostojnost i istorijska rekonstrukcija važni motivi postavke, učesnici radionice su bili upućeni u pisane i materijalne izvore relevantne za ovaj period, kao i u pojedinačne izvore korišćene za rekonstrukciju prikazanu na svakom radu ponaosob.

Praktičnom delu radionice prisustvovao je Vasilije Batačanin iz Viteške družine ,,Sveti arhangel Gavrilo” iz Kragujevca, koji se bavi rekonstrukcijom srednjevekovnih oklopa i oružja, u  verodostojnom prikazu viteškog oklopa iz poslednjih decenija XV veka, kakav je mogla nositi i srpska vlastela u Ugarskoj.
Cilj radionice je bio da se teorijskom i praktičnom metodom dočaraju pomenuti istorijski periodi, kao i da se pojasne elementi i razvoj srednjevekovnih oklopa.

Radionici su prisustvovali učenici I razreda Gimnazije „Veljko Petrović“ Sombor predvođeni profesoricom Likovne kulture, Milom Krstić Krasuljak i učenici VII razreda OŠ „Avram Mrazović“ predvođeni pedagogicom Sandrom Zorić i nastavnicom Geografije, Tatjanom Buzadžić.

Termin radionice: 22. 11. 2023.

 

Podeli:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
vesti

Najnovije vesti

VIII Međunarodni Dečiji Baletski Festival

U nedelju, 9. juna, je održan VIII Međunarodni Dečiji Baletski Festival u Operi & Teatru Madlenianum u Beogradu. Učestvovalo je preko 2000 dece iz Srbije i regiona.
Među učesnicima su bila i deca iz Studija klasičnog baleta Kulturnog centra “Laza Kostic” Sombor koje su nastupile u dve kategorije: mlađa “Čarobne princeze” i starija “Vesele pahuljice”.

Javni čas Studija Klasičnog baleta

Poštovani, Kulturni centar „Laza Kostić“ Sombor vas poziva da prisustvujete javnom času Studija klasičnog baleta u Velikoj sali Kulturnog centra „Laza Kostić“ Sombor, na adresi

SerbianEnglish