SerbianEnglishHungarian

Edukativna radionica u sklopu izložbe Ilustracije umetnika Đorđa Aranđelovića

Kulturni centar “Laza Kostić”  Sombor je bio organizator edukativne radionice koju je vodio umetnik Đorđe Aranđelović u okviru svoje samostalne izložbe “Ilustracije” u Maloj galeriji Kulturnog centra “Laza Kostić”  Sombor (21. 11 – 15- 12. 2023).

Nakon umetnikovog kratkog izlaganja o izložbi u celini, đaci su imali priliku da se bliže upoznaju o umetničkoj tehnici i istorijskom periodu koji izložba pokriva. Obzirom da su istorijska  verodostojnost i istorijska rekonstrukcija važni motivi postavke, učesnici radionice su bili upućeni u pisane i materijalne izvore relevantne za ovaj period, kao i u pojedinačne izvore korišćene za rekonstrukciju prikazanu na svakom radu ponaosob.

Praktičnom delu radionice prisustvovao je Vasilije Batačanin iz Viteške družine ,,Sveti arhangel Gavrilo” iz Kragujevca, koji se bavi rekonstrukcijom srednjevekovnih oklopa i oružja, u  verodostojnom prikazu viteškog oklopa iz poslednjih decenija XV veka, kakav je mogla nositi i srpska vlastela u Ugarskoj.
Cilj radionice je bio da se teorijskom i praktičnom metodom dočaraju pomenuti istorijski periodi, kao i da se pojasne elementi i razvoj srednjevekovnih oklopa.

Radionici su prisustvovali učenici I razreda Gimnazije „Veljko Petrović“ Sombor predvođeni profesoricom Likovne kulture, Milom Krstić Krasuljak i učenici VII razreda OŠ „Avram Mrazović“ predvođeni pedagogicom Sandrom Zorić i nastavnicom Geografije, Tatjanom Buzadžić.

Termin radionice: 22. 11. 2023.

 

Podeli:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
vesti

Najnovije vesti

Reč direktorice povodom Filmskog festivala

6. Somborski filmski festival ove godine će se održati u periodu od 11. do 14. jula.
“Kako je filmski festival prošle godine proslavio svoj mali jubilej, kao „Odličan” i baš je bio „za 5”, odlučili smo da ovogodišnje izdanje sagledamo kao jedan mladi početak, začetak nekih novih smerova toka festivala u vidu njegove renesanse i da mu damo priliku da se prožet svojom ekspanzijom, vrati na svoju prvobitnu zamisao festivala panonskih i podunavskih regija i zemalja.

Program filmskog festivala

Dve nedelje nas deli od ovogodišnjeg Somborskog filmskog festivala. Da li ćete nam se pridružiti?
Pogledajte šta smo vam pripremili.
Ulaz na sve projekcije je besplatan, nemojte da propustite priliku da uživate u filmskim pričama.

SerbianEnglish