SerbianEnglishHungarian

KONCERT U SVEČANOJ SALI GRADSKE KUĆE

KONCERT U SVEČANOJ SALI GRADSKE KUĆE

 

SATIJEV „SOKRAT” I „APOLON” STRAVINSKOG

 

U subotu, 8. oktobra, u Svečanoj sali Gradske kuće održaće se muzički događaj „Apolon/Sokrat” s početkom u 20.00 časova. . Na programu je simfonijska drama za orkestar i četiri ženska glasa „Sokrat” (Erik Sati 1866 – 1925) i delo „Apolon, predvodnik muza” za gudački orkestar (Igor Stravinski 1882 – 1971). Dirigenti su Mattia Veggo i Ana Erčulj, nastupaju Alina Arakelova, Dajana Dujmović, Elif Canbazoglu, Kamilla Karginova.

 

Realizaciju projekta vodi klasa orkestarskog dirigovanja na Konzervatorijumu „Đ. Tartini“ u Trstu pod rukovodstvom maestra Marka Anđusa. Događaj realizuju u okviru kulturne saradnje Italija-Srbija Konzervatorijum „Đuzepe Tartini” u Trstu, Akademija umetnosti u Novom Sadu i Konzervatorijum „Benedeto Marčelo” u Veneciji, u smislu zakona 212/2012.

 

Ulaz je slobodan.

 

Dobro došli!

Podeli:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
vesti

Najnovije vesti

Poštovani, U utorak, 23. aprila, u Galeriji Kulturnog centra “Laza Kostić” Sombor, biće upriličeno svečano otvaranje izložbe “Smrt vreba”, umetnika Danijela Babića, s početkom u

Predstava za decu “Asteriks i Obeliks”

Poštovani,
U petak, 19. aprila, u 18.00 časova, u Velikoj sali Kulturnog centra “Laza Kostić” Sombor, biće održana predstava za decu “Asteriks i Obeliks”, pozorišta “Sanjalište” iz Beograda.
Karte po ceni od 400 dinara možete obezbediti na biletarnici Kulturnog centra, utorkom i sredom od 10.00 do 13.00 časova, a četvrtkom, petkom i subotom od 15.00 do 20.00 časova.

Predstava ”Dogodine u isto vreme”

Poštovani,
U četvrtak, 25. aprila 2024. godine, u 20.00 časova, u Velikoj sali Kulturnog centra “Laza Kostić” Sombor, biće prikazana predstava “Dogodine u isto vreme”, pozorišta “Teatar Vihor”, iz Beograda, sa Ivanom Mihailovićem i Ankom Gaćešom Kostić u glavnim ulogama.

Svečano otvaranje izložbe “Crteži”

Poštovani,

U utorak, 2. aprila, u Maloj galeriji Kulturnog centra “Laza Kostić” Sombor, biće upriličeno svečano otvaranje izložbe “Crteži”, umetnika Dušana Stošića, s početkom u 19.00 časova.
Postavka izložbe trajaće do 26. aprila

SerbianEnglish