SerbianEnglishHungarian

Noć muzeja

U sklopu manifestacije “Muzeji za 10”, Kulturni centar “Laza Kostić” Sombor je imao sledeći program:
Na Trgu umetnika je bio postavljen plato za fotografisanje.

U 19 i 30h, u Geleriji Kulturnog centra, upriličeno je svečano otvaranje izložbe  “Leto bez kraja” Živka Djaka.

Izložbu je otvorio autor postavke, jedan od najvećih likovnih kritičara i teoretičara na prostoru bivše Jugoslavije, istoričar umetnosti, prof. dr Jerko Ješa Denegri.

Po završetku otvaranja, bili ste u prilici da pogledate baletsku minijaruru “O Ljubavi” autorke Aleksandre Arizanović, baletske umetnice, višestruko nagradjivane članice Udruženja baletskih umetnika Srbije.

U 20h, u Galeriji Milan Konjović, nakon svečanog otvaranja izložbe “Stilaizacija forme” autora Nebojše Vasića, akademskog slikara i kustosa Galerije Milan Konjović, bilo je izvodjenje koreografske minijature autorke Mine Ćirić, “Ekologija odnosa”.

Na kraju, s početkom u 21h, na Trgu sv. trojstva, bila je izvedena baletska predstava “Vrpca” autorke Aleksandre Arizanović.

Dobro došli u Kulturni centar “Laza Kostić” Sombor

Podeli:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
vesti

Najnovije vesti

VIII Međunarodni Dečiji Baletski Festival

U nedelju, 9. juna, je održan VIII Međunarodni Dečiji Baletski Festival u Operi & Teatru Madlenianum u Beogradu. Učestvovalo je preko 2000 dece iz Srbije i regiona.
Među učesnicima su bila i deca iz Studija klasičnog baleta Kulturnog centra “Laza Kostic” Sombor koje su nastupile u dve kategorije: mlađa “Čarobne princeze” i starija “Vesele pahuljice”.

Javni čas Studija Klasičnog baleta

Poštovani, Kulturni centar „Laza Kostić“ Sombor vas poziva da prisustvujete javnom času Studija klasičnog baleta u Velikoj sali Kulturnog centra „Laza Kostić“ Sombor, na adresi

SerbianEnglish