SerbianEnglishHungarian

Radionica “Ponesi umetnost”

Kulturni centar “Laza Kostić”  Sombor je bio organizator radionice “Ponesi umetnost”. Radionicu je vodio umetnik Miraš Vuksanović, pobednik Somborskog Salona #2021, a u okviru svoje samostalne izložbe Crteži i slike u Velikoj galeriji Kulturnog entra “Laza Kostić”  Sombor (31. III – 22. IV 2023). Prvi deo radionice je bila poseta umetnika vrtiću “Đurđevak”, 30.03.2022.godine. na kojoj je ušestvovalo 24 dece pripremno predškolske grupe. Deca su bojila već gotove modele ribica koje je umetnik prethodno pripremio. Cilj radionice je bio da deca još bolje usvoje znanja  o bojama, razlici između osnovnih izvedenih boja, te da na kraju od obojenih ribica naprave malo jedinstveno jato; na ovaj način, umetnik je, praktičnim zadacima,  pokušao objasniti  jedan od mnogobrojnih načina funkcionisanja  u timskom radu.
Drugi deo radionice održavao se u prostorijama Velike galerije Kulturnog Centra “Laza Kostić” Sombor i trajao je tokom izložbe. Deca su u grupama posećivala pomenuti prostor – te su, nakon obilaska postavke Crteži i slike Miraša Vuskanovića, crtali i bojali. Ideja je bila da svaki učesnik ostavi po jedan crtež umetniku, a za uzvrat umetnik im je poklanjao po jedan svoj print. U skladu sa nazivom radionice “Ponesi umetnost” ideja nam je bila da na najjednostavniji način privučemo i zadobijemo najmlađu publiku, te da kroz modele povezivanja kulturnih i edukativnih institucija deca još jače učvrste stara, te steknu nova saznjanja. Ovoj radionici je prisustvovalo ukupno 120 dece iz predškolskih ustanova: “Venčić”, “Cvrčak2”, “Mali princ”.

 

Podeli:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
vesti

Najnovije vesti

VIII Međunarodni Dečiji Baletski Festival

U nedelju, 9. juna, je održan VIII Međunarodni Dečiji Baletski Festival u Operi & Teatru Madlenianum u Beogradu. Učestvovalo je preko 2000 dece iz Srbije i regiona.
Među učesnicima su bila i deca iz Studija klasičnog baleta Kulturnog centra “Laza Kostic” Sombor koje su nastupile u dve kategorije: mlađa “Čarobne princeze” i starija “Vesele pahuljice”.

Javni čas Studija Klasičnog baleta

Poštovani, Kulturni centar „Laza Kostić“ Sombor vas poziva da prisustvujete javnom času Studija klasičnog baleta u Velikoj sali Kulturnog centra „Laza Kostić“ Sombor, na adresi

SerbianEnglish