SerbianEnglishHungarian

Radionica “Ponesi umetnost”

Kulturni centar “Laza Kostić”  Sombor je bio organizator radionice “Ponesi umetnost”. Radionicu je vodio umetnik Miraš Vuksanović, pobednik Somborskog Salona #2021, a u okviru svoje samostalne izložbe Crteži i slike u Velikoj galeriji Kulturnog entra “Laza Kostić”  Sombor (31. III – 22. IV 2023). Prvi deo radionice je bila poseta umetnika vrtiću “Đurđevak”, 30.03.2022.godine. na kojoj je ušestvovalo 24 dece pripremno predškolske grupe. Deca su bojila već gotove modele ribica koje je umetnik prethodno pripremio. Cilj radionice je bio da deca još bolje usvoje znanja  o bojama, razlici između osnovnih izvedenih boja, te da na kraju od obojenih ribica naprave malo jedinstveno jato; na ovaj način, umetnik je, praktičnim zadacima,  pokušao objasniti  jedan od mnogobrojnih načina funkcionisanja  u timskom radu.
Drugi deo radionice održavao se u prostorijama Velike galerije Kulturnog Centra “Laza Kostić” Sombor i trajao je tokom izložbe. Deca su u grupama posećivala pomenuti prostor – te su, nakon obilaska postavke Crteži i slike Miraša Vuskanovića, crtali i bojali. Ideja je bila da svaki učesnik ostavi po jedan crtež umetniku, a za uzvrat umetnik im je poklanjao po jedan svoj print. U skladu sa nazivom radionice “Ponesi umetnost” ideja nam je bila da na najjednostavniji način privučemo i zadobijemo najmlađu publiku, te da kroz modele povezivanja kulturnih i edukativnih institucija deca još jače učvrste stara, te steknu nova saznjanja. Ovoj radionici je prisustvovalo ukupno 120 dece iz predškolskih ustanova: “Venčić”, “Cvrčak2”, “Mali princ”.

 

Podeli:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
vesti

Najnovije vesti

Obeležavanja Dana grada Sombora

U sklopu obeležavanja Dana grada Sombora, Kulturni centar “Laza Kostić” Sombor organizuje prikazivanje predstave “Čorba od kanarinca”, u petak 16. 2. 2024. godine, u Velikoj sali Kulturnog centra “Laza Kostić” Sombor, na adresi Venac Radomira Putnika 2, u 21.00 čas, kao i dečiju predstavu “U svetu bajki”, u subotu, 17.2.2024. godine, u dva termina, od 10.00 i 12.00 časova.

Otvaranje izložbe “Nova prostranstva”

U utorak, 27.2.2024. godine, u Velikoj galeriji Kulturnog centra “Laza Kostić” Sombor, biće upriličeno svečano otvaranje izložbe “Nova prostranstva”, umetnika Uglješe Colića, s početkom u 19.00 časova.
Postavka izložbe trajaće do 22.3.2024. godine.

Dobro došli!

Nastup sastava “Belgrade Soul Sextet”

U četvrtak,  29.2.2024. godine, u Velikoj sali Kulturnog centra “Laza Kostić” Sombor, imaćete priliku da čujete nastup vrhunskog sastava “Belgrade Soul Sextet”, u 20.00 časova.

SerbianEnglish