SerbianEnglishHungarian

“ВЕНАЦ СЛОБОДЕ“ АКАДЕМИКУ ИГИЋУ

UOČI GODIŠNJICE VELIKE BATINSKE BITKE

“VENAC SLOBODE“ AKADEMIKU IGIĆU

„Venac slobode Radomir Drakulić“, društveno priznanje koje se za izuzetne rezultate u svetu nauke i kulture, zapažen drušveni angažman, humanost, za delom potvrđeno rodoljublje i patriotizam dodeljuje istaknutim pregaocima kao i organizacijama iz naše sredine, ove godine će pripasti profesoru dr Rajku Igiću, akademiku, univerziteskom profesoru, naučniku sa međunarodnom reputacijom, istraživaču u oblasti medicine, poznatom i kao publicisti širokog spektra interesovanja. Uz sve to, Rajko Igić (1937) je i pesnik, čovek stvaralački privržen lepoj književnoj reči, Nadeleko je znana i njegova rodoljubiva i patriotska misija, odlučnost i doslednost u borbi za istinu o svojoj zemlji i o svom narodu, što je do posebnog izražaja došlo u vremenu predratnom i ratnom, kada je došlo do raspada Jugoslavije.Pisana reč profesora doktora Igića objavljivana kako u našim, jugoslovenskim i srpskim medijima, tako i na tlu Amerike, gde, inače, decenijama živi i deluje, kao i njegovo obraćanje uglednicima u svetu nauke, nije ostala nezapažena. Naprotiv!

Povelju „Venac slobode Radomir Drakulić“, kao prilog obeležavanju godišnjice velike Batinske bitke, svake godine u novembru zajednički dodeljuju Udruženje građana „Ravangradsko proleće“ i Kulturni centar „Laza Kostić“ Sombor.

Odluku da akademik Rajko Igić bude ovogodišnji laureat jedonoglasno je doneo tročlani žiri koji je radio u sastavu profesor dr Stojan Berber, profesor Branislav Ćurčić i Vesna Šašić, direktorica Kulturnog centra „Laza Kostić“, a nagrada će biti uručena na svečanosti koja će u Velikoj sali Kulturnog centra biti održana u petak, 10. novembra, sa početkom u 18 časova.

Podeli:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
vesti

Najnovije vesti

Otvaranje izložbe “Drvo je moj drug”

Očekujemo vas u četvrtak, 21.12.2023. godine, u Maloj galeriji Kulturnog centra “Laza Kostić” Sombor, na adresi Laze Kostića 5, gde će biti upriličeno svečano otvaranje izložbe “Drvo je moj drug”, povodom manifestacije “Drvo generacije 2023”, s početkom u 12.00 časova.

SerbianEnglish