SerbianEnglishHungarian

“ВЕНАЦ СЛОБОДЕ“ АКАДЕМИКУ ИГИЋУ

UOČI GODIŠNJICE VELIKE BATINSKE BITKE

“VENAC SLOBODE“ AKADEMIKU IGIĆU

„Venac slobode Radomir Drakulić“, društveno priznanje koje se za izuzetne rezultate u svetu nauke i kulture, zapažen drušveni angažman, humanost, za delom potvrđeno rodoljublje i patriotizam dodeljuje istaknutim pregaocima kao i organizacijama iz naše sredine, ove godine će pripasti profesoru dr Rajku Igiću, akademiku, univerziteskom profesoru, naučniku sa međunarodnom reputacijom, istraživaču u oblasti medicine, poznatom i kao publicisti širokog spektra interesovanja. Uz sve to, Rajko Igić (1937) je i pesnik, čovek stvaralački privržen lepoj književnoj reči, Nadeleko je znana i njegova rodoljubiva i patriotska misija, odlučnost i doslednost u borbi za istinu o svojoj zemlji i o svom narodu, što je do posebnog izražaja došlo u vremenu predratnom i ratnom, kada je došlo do raspada Jugoslavije.Pisana reč profesora doktora Igića objavljivana kako u našim, jugoslovenskim i srpskim medijima, tako i na tlu Amerike, gde, inače, decenijama živi i deluje, kao i njegovo obraćanje uglednicima u svetu nauke, nije ostala nezapažena. Naprotiv!

Povelju „Venac slobode Radomir Drakulić“, kao prilog obeležavanju godišnjice velike Batinske bitke, svake godine u novembru zajednički dodeljuju Udruženje građana „Ravangradsko proleće“ i Kulturni centar „Laza Kostić“ Sombor.

Odluku da akademik Rajko Igić bude ovogodišnji laureat jedonoglasno je doneo tročlani žiri koji je radio u sastavu profesor dr Stojan Berber, profesor Branislav Ćurčić i Vesna Šašić, direktorica Kulturnog centra „Laza Kostić“, a nagrada će biti uručena na svečanosti koja će u Velikoj sali Kulturnog centra biti održana u petak, 10. novembra, sa početkom u 18 časova.

Podeli:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
vesti

Najnovije vesti

Predstava za decu “Asteriks i Obeliks”

Poštovani,
U petak, 19. aprila, u 18.00 časova, u Velikoj sali Kulturnog centra “Laza Kostić” Sombor, biće održana predstava za decu “Asteriks i Obeliks”, pozorišta “Sanjalište” iz Beograda.
Karte po ceni od 400 dinara možete obezbediti na biletarnici Kulturnog centra, utorkom i sredom od 10.00 do 13.00 časova, a četvrtkom, petkom i subotom od 15.00 do 20.00 časova.

Predstava ”Dogodine u isto vreme”

Poštovani,
U četvrtak, 25. aprila 2024. godine, u 20.00 časova, u Velikoj sali Kulturnog centra “Laza Kostić” Sombor, biće prikazana predstava “Dogodine u isto vreme”, pozorišta “Teatar Vihor”, iz Beograda, sa Ivanom Mihailovićem i Ankom Gaćešom Kostić u glavnim ulogama.

Svečano otvaranje izložbe “Crteži”

Poštovani,

U utorak, 2. aprila, u Maloj galeriji Kulturnog centra “Laza Kostić” Sombor, biće upriličeno svečano otvaranje izložbe “Crteži”, umetnika Dušana Stošića, s početkom u 19.00 časova.
Postavka izložbe trajaće do 26. aprila

Otvaranje izložbe „Susret“, dr um. Miloša Šarića

Poštovani,

U utorak, 26. marta, u Velikoj galeriji Kulturnog centra „Laza Kostić“ Sombor, biće upriličeno svečano otvaranje izložbe „Susret“, dr um. Miloša Šarića, s početkom u 19.00 časova.
Postavka izložbe trajaće do 19. aprila…

SerbianEnglish