SerbianEnglishHungarian

„Kolekcionarski san“ umetnička instalacija pred Somborcima do kraja jula

Na Trgu umetnika između ulica Laze Kostića i Zmaj Jovine, predstavljena je umetnička instalacija pod nazivom “Kolekcionarski san”, vizuelnog umetnika Đorđa Markovića.

„Kolekcionarski san“ zamišljen je kao umetnička instalacija (transportna drvena kutija koja služi za pakovanje umetničkog dela) u javnom prostoru.

„Ako postavimo pitanje čemu služi zapravo umetnost i čemu služi kolekcionarstvo, čemu suži cena, svako umetničko delo ima svoju cenu, onda se postavlja pitanje šta je zapravo to što mi kupujemo, kada kupujemo umetničko delo. Ovde je upakovana Nika sa Samotrake koja je inače izložena u Luvru, ali su nam je pozajmili za ovu priliku i ona se sad nalazi zapravo u Somboru na Trgu umetnika. Ideja je da je ona unutra, e sad, da li je unutra ili nije ostaje da se vidi“, rekao je autor izložbe Đorđe Marković.

Umetničkom instalacijom “Kolekcionarski san”, umetnik daje komentar na apsurdnost ideje posedovanja, a interpretacija svakog posmatrača daje bezbroj odgovora na pitanje šta se (zaista) nalazi u kutiji.

Postavka izložbe će trajati do 31. 7. 2021. godine.

Podeli:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
vesti

Najnovije vesti

Poštovani, U utorak, 23. aprila, u Galeriji Kulturnog centra “Laza Kostić” Sombor, biće upriličeno svečano otvaranje izložbe “Smrt vreba”, umetnika Danijela Babića, s početkom u

Predstava za decu “Asteriks i Obeliks”

Poštovani,
U petak, 19. aprila, u 18.00 časova, u Velikoj sali Kulturnog centra “Laza Kostić” Sombor, biće održana predstava za decu “Asteriks i Obeliks”, pozorišta “Sanjalište” iz Beograda.
Karte po ceni od 400 dinara možete obezbediti na biletarnici Kulturnog centra, utorkom i sredom od 10.00 do 13.00 časova, a četvrtkom, petkom i subotom od 15.00 do 20.00 časova.

Predstava ”Dogodine u isto vreme”

Poštovani,
U četvrtak, 25. aprila 2024. godine, u 20.00 časova, u Velikoj sali Kulturnog centra “Laza Kostić” Sombor, biće prikazana predstava “Dogodine u isto vreme”, pozorišta “Teatar Vihor”, iz Beograda, sa Ivanom Mihailovićem i Ankom Gaćešom Kostić u glavnim ulogama.

Svečano otvaranje izložbe “Crteži”

Poštovani,

U utorak, 2. aprila, u Maloj galeriji Kulturnog centra “Laza Kostić” Sombor, biće upriličeno svečano otvaranje izložbe “Crteži”, umetnika Dušana Stošića, s početkom u 19.00 časova.
Postavka izložbe trajaće do 26. aprila

SerbianEnglish