SerbianEnglish

„Kolekcionarski san“ umetnička instalacija pred Somborcima do kraja jula

Na Trgu umetnika između ulica Laze Kostića i Zmaj Jovine, predstavljena je umetnička instalacija pod nazivom “Kolekcionarski san”, vizuelnog umetnika Đorđa Markovića.

„Kolekcionarski san“ zamišljen je kao umetnička instalacija (transportna drvena kutija koja služi za pakovanje umetničkog dela) u javnom prostoru.

„Ako postavimo pitanje čemu služi zapravo umetnost i čemu služi kolekcionarstvo, čemu suži cena, svako umetničko delo ima svoju cenu, onda se postavlja pitanje šta je zapravo to što mi kupujemo, kada kupujemo umetničko delo. Ovde je upakovana Nika sa Samotrake koja je inače izložena u Luvru, ali su nam je pozajmili za ovu priliku i ona se sad nalazi zapravo u Somboru na Trgu umetnika. Ideja je da je ona unutra, e sad, da li je unutra ili nije ostaje da se vidi“, rekao je autor izložbe Đorđe Marković.

Umetničkom instalacijom “Kolekcionarski san”, umetnik daje komentar na apsurdnost ideje posedovanja, a interpretacija svakog posmatrača daje bezbroj odgovora na pitanje šta se (zaista) nalazi u kutiji.

Postavka izložbe će trajati do 31. 7. 2021. godine.

Podeli:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
vesti

Najnovije vesti

Kabare “Dobra stara vremena”

U sklopu obeležavanja Dana grada Sombora, Kulturni centar “Laza Kostić” Sombor organizuje prikazivanje Kabarea “Dobra stara vremena” 16. 2. 2023. godine, u Velikoj Sali Kulturnog

Predstava „Aska i Vuk“

U petak, 10. 2. 2023. godine, u 18.00 časova, u „Fabrici snova“, na adresi Venac Radomira Putnika 2, biće prikazana predstava „Aska i Vuk“, Pan

SerbianEnglish