Radionice filmskog bontona za najmlađe u KC „Laza Kostić“

Organizatori Trećeg somborskog filmskog festivala u okviru predfestivalskog programa ne zaboravljaju ni najmlađe. Upravo za njih su organizovane radionice pod nazivom „Kako se gleda film“, u okviru Male škole bontona, projekta čiji je koordinator Mreža kinoprikazivača Srbije. U pitanju je edukativni program namenjen deci osnovnoškolskog uzrasta od 8 do 15 godina i posvećen edukaciji u oblasti audiovizuelne kulture i umetnosti, čiji su ciljevi obrazovanje i stimulacija kritičkog mišljenja.

„U smislu da ih malo podučimo kako se gleda film i kako se analizira film, kako da prenesu, kako da artikulišu svoje utiske, kako da na neki ekonomičan način pregledan, ispričaju nekome šta su gledali, a da pri tom ne otkriju kraj, da akcenat stave na ono što je najvažnije u filmu po njihovom mišljenju, a da to izlože kratko pregledno i da mogu da naprave neko razumevanje te pipave ravnoteže između emocije koju film budi i načina na koji je film napravljen, da li je on dobar kao film ili je važnije samo šta su osećali dok su gledali film“, rekao je jedan od predavača Zoran Janković, koji je filmski, književni i muzički kritičar.

Radionice su održane u prostorijama Kulturnog centra „Laza Kostić“ Sombor, koji je organizator Trećeg somborskog filmskog festivala, čije otvaranje se očekuje sutra. Od programa za najmlađe, sem radionica, organizuju se i projekcije kutlnih filmova za decu.

Podeli:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
vesti

Najnovije vesti

Muzeji za 10

U okviru manifestacije “Muzeji za 10” Kulturni centar je za posetioce pripremio posebno iznenadjenje.   Možete nas posetiti na Trgu umetnika, iza Galerije Milan Konjović,

Predstava “Tri praseta”

U subotu, 21. 5. 2022. godine, u 17.00 časova, u „Fabrici snova“, na adresi Venac Radomira Putnika 2, biće prikazana predstava „Tri praseta“, Pozorišta “Čarapa”

U čast Zoranu Radmiloviću

11. maja u Velikoj sali Kulturnog centra “Laza Kostić” Sombor biće realizovan program “U čast Zoranu Radmiloviću” u okviru koga će biti prikazan višestruko nagrađivani