SerbianEnglishHungarian

Radionice filmskog bontona za najmlađe u KC „Laza Kostić“

Organizatori Trećeg somborskog filmskog festivala u okviru predfestivalskog programa ne zaboravljaju ni najmlađe. Upravo za njih su organizovane radionice pod nazivom „Kako se gleda film“, u okviru Male škole bontona, projekta čiji je koordinator Mreža kinoprikazivača Srbije. U pitanju je edukativni program namenjen deci osnovnoškolskog uzrasta od 8 do 15 godina i posvećen edukaciji u oblasti audiovizuelne kulture i umetnosti, čiji su ciljevi obrazovanje i stimulacija kritičkog mišljenja.

„U smislu da ih malo podučimo kako se gleda film i kako se analizira film, kako da prenesu, kako da artikulišu svoje utiske, kako da na neki ekonomičan način pregledan, ispričaju nekome šta su gledali, a da pri tom ne otkriju kraj, da akcenat stave na ono što je najvažnije u filmu po njihovom mišljenju, a da to izlože kratko pregledno i da mogu da naprave neko razumevanje te pipave ravnoteže između emocije koju film budi i načina na koji je film napravljen, da li je on dobar kao film ili je važnije samo šta su osećali dok su gledali film“, rekao je jedan od predavača Zoran Janković, koji je filmski, književni i muzički kritičar.

Radionice su održane u prostorijama Kulturnog centra „Laza Kostić“ Sombor, koji je organizator Trećeg somborskog filmskog festivala, čije otvaranje se očekuje sutra. Od programa za najmlađe, sem radionica, organizuju se i projekcije kutlnih filmova za decu.

Podeli:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
vesti

Najnovije vesti

Otvaranje izložbe “Drvo je moj drug”

Očekujemo vas u četvrtak, 21.12.2023. godine, u Maloj galeriji Kulturnog centra “Laza Kostić” Sombor, na adresi Laze Kostića 5, gde će biti upriličeno svečano otvaranje izložbe “Drvo je moj drug”, povodom manifestacije “Drvo generacije 2023”, s početkom u 12.00 časova.

SerbianEnglish