SerbianEnglishHungarian

Art okupacija

U svojoj nameri da promoviše savremenu umetnost i podrži mlade umetnike i stvaraoce, Kulturni centar „Laza Kostić“ Sombor pokrenuo je 2017. godine autorski projekat idejnog tvorca, Mihajla Nestorovića,sadašnjeg Upravnika Pozorišta mladih Novi Sad, Umetnički festival studenata “Art okupacija“.

Ovogodišnje izdanje festivala održaće se 26. avgusta i u sklopu umetničkog programa okupiće  studente završnih godina umetničkih akademija – slikare, reditelje, dramske umetnike, muzičare i filmske reditelje. Studenti će, tog dana,  “okupirati” Sombor umetnošću, odnosno izvedbama u javnim prostorima – predstavama, koncertima, i likovnim performansima.

Pored bogatog programa namenjenogpublici, organizuju se programi za učesnike festivala edukacije koje vode afirmisani stvaraoci iz zemlje i regiona, kao i izleti i druženja, a sve sa ciljem da se mladi umetnici upoznaju, povežu i izgrade osnov za buduće projekte. Ovogodišnja “Art okupacija” biće održana naTrgu Svetog Djordja, u Atrijumu Gradske kuće u Somboru, te u dvorištu Gradskog muzeja Sombor i Kabareu Narodnog pozorišta Sombor, u terminu od 18 do 23 časa, i u ukviru nje Somboru će se predstaviti studenti Akademije umetnosti u Novom Sadu sa Muzičkog i Likovnog departmana, kao i studenti Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu, studenti glume iz Prištine i studenti Sinergija univerziteta.

Podeli:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
vesti

Najnovije vesti

SerbianEnglish