Ciklus filmova „55 godina Praške škole“ naredna tri dana u Velikoj Sali KC „Laza Kostić“

U Velikoj sali KC „Laza Kostić“ Sombor, večeras je projekcijom filma „Varljivo leto ’68“, reditelja Gorana Paskaljevića, počelo emitovanje ciklusa filmova kojim se obeležava 55 godina Praške škole.

Kako je istakla direktorka KC „Laza Kostić“, Vesna Šašić, ovo je na neki način ostvarenje sna da Sombor dobije digitalni bioskop:“Zahvaljujem se svim sugrađanima na velikoj inspiraciji i na vetru u leđa koji su nam dali da počnemo da ostvarujemo naš san. Naravno, zahvaljujem se našem gradonačelniku Antoniju Ratkoviću i predsedniku Skupštine Zoranu Rusu, koji su nas sve vreme podržavali u ovoj inicijativi“, rekla je Šašić.

U petak će somborska publika imati priliku da vidi projekciju filma „Nešto između“, Srđana Karanovića, dok je subota rezervisana za kultni jugoslovenski filmski hit Gorana Markovića „Nacionalna klasa“.

Sve projekcije počinju u 19 časova, uz poštovanje svih epidemioloških mera, a ciklus filmova „55 godina Praške škole“ realizuje KC „Laza Kostić“, u saradnji sa Mrežom kinoprikazivača Srbije.

Podeli:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
vesti

Najnovije vesti

Muzeji za 10

U okviru manifestacije “Muzeji za 10” Kulturni centar je za posetioce pripremio posebno iznenadjenje.   Možete nas posetiti na Trgu umetnika, iza Galerije Milan Konjović,

Predstava “Tri praseta”

U subotu, 21. 5. 2022. godine, u 17.00 časova, u „Fabrici snova“, na adresi Venac Radomira Putnika 2, biće prikazana predstava „Tri praseta“, Pozorišta “Čarapa”

U čast Zoranu Radmiloviću

11. maja u Velikoj sali Kulturnog centra “Laza Kostić” Sombor biće realizovan program “U čast Zoranu Radmiloviću” u okviru koga će biti prikazan višestruko nagrađivani