Festival multikulturalnosti u Somboru – sinonimu cele Evrope za lepotu kulture

U okviru plana i programa rada KC „Laza Kostić“ za ovu godinu, organizuje se Festival multikulturalnosti, a održavanje je zakazano za 23. jun, u Parku heroja. Detalje Festivala, kao i kakve sve novosti će videti Somborci i svi zainteresovani posetioci, otkriva nam direktorka Kulturnog centra, Vesna Šašić.

„Biće velika modna revija etno kulture AP Vojvodine, pored toga, za sva udruženja sa teritorije našeg grada, za sve žene koje se bave starim zanatima, rukotvorinama, takođe i sa teritorije celokupne Vojvodine, organizovali smo jedan mali bazar rukotvorina, ono što je neobično za građane Sombora jeste da taj bazar ovog puta neće početi ujutro, nego popodne u pet časova, i trajaće za sve vreme dešavanja, znači ukoliko ostanemo do ponoći i naš bazar će biti do ponoći“, rekla je Vesna Šašić.

Festival se održava u saradnji sa “Multi-Culti Etnology Fest Sombor 2021”, čija je autorka Goga Grubješić. “Multi-Culti Etnology Fest” se održava četvrtu godinu za redom, sa ciljem promocije nematerijalnog kulturnog nasleđa, zaštite kulturnih identiteta kao i promocije narodnih nošnji, ručnog rada i savremenih umetnika koji imaju inspiraciju u tradiciji.

„Meni je veliko zadovoljstvo da deo Festivala ovogodišnjeg započinjemo upravo ovde u Somboru, i Vojvodini, sinonimu ne samo za Srbiju, nego sinonimu cele Evrope za lepotu kulture i doprinosa nacionalnih manjina jednom društvu“, ističe Grubješićeva.

Otvorena izložba fotografija Pavela Surovog, čija postavka se može videti u ulici Laze Kostića, na otvorenom, kao i gore pomenuti festivali, samo su deo bogatog programa koji Kulturni centar priprema za ovo leto.

 

Podeli:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
vesti

Najnovije vesti

Muzeji za 10

U okviru manifestacije “Muzeji za 10” Kulturni centar je za posetioce pripremio posebno iznenadjenje.   Možete nas posetiti na Trgu umetnika, iza Galerije Milan Konjović,

Predstava “Tri praseta”

U subotu, 21. 5. 2022. godine, u 17.00 časova, u „Fabrici snova“, na adresi Venac Radomira Putnika 2, biće prikazana predstava „Tri praseta“, Pozorišta “Čarapa”

U čast Zoranu Radmiloviću

11. maja u Velikoj sali Kulturnog centra “Laza Kostić” Sombor biće realizovan program “U čast Zoranu Radmiloviću” u okviru koga će biti prikazan višestruko nagrađivani