SerbianEnglishHungarian

Festival multikulturalnosti u Somboru – sinonimu cele Evrope za lepotu kulture

U okviru plana i programa rada KC „Laza Kostić“ za ovu godinu, organizuje se Festival multikulturalnosti, a održavanje je zakazano za 23. jun, u Parku heroja. Detalje Festivala, kao i kakve sve novosti će videti Somborci i svi zainteresovani posetioci, otkriva nam direktorka Kulturnog centra, Vesna Šašić.

„Biće velika modna revija etno kulture AP Vojvodine, pored toga, za sva udruženja sa teritorije našeg grada, za sve žene koje se bave starim zanatima, rukotvorinama, takođe i sa teritorije celokupne Vojvodine, organizovali smo jedan mali bazar rukotvorina, ono što je neobično za građane Sombora jeste da taj bazar ovog puta neće početi ujutro, nego popodne u pet časova, i trajaće za sve vreme dešavanja, znači ukoliko ostanemo do ponoći i naš bazar će biti do ponoći“, rekla je Vesna Šašić.

Festival se održava u saradnji sa “Multi-Culti Etnology Fest Sombor 2021”, čija je autorka Goga Grubješić. “Multi-Culti Etnology Fest” se održava četvrtu godinu za redom, sa ciljem promocije nematerijalnog kulturnog nasleđa, zaštite kulturnih identiteta kao i promocije narodnih nošnji, ručnog rada i savremenih umetnika koji imaju inspiraciju u tradiciji.

„Meni je veliko zadovoljstvo da deo Festivala ovogodišnjeg započinjemo upravo ovde u Somboru, i Vojvodini, sinonimu ne samo za Srbiju, nego sinonimu cele Evrope za lepotu kulture i doprinosa nacionalnih manjina jednom društvu“, ističe Grubješićeva.

Otvorena izložba fotografija Pavela Surovog, čija postavka se može videti u ulici Laze Kostića, na otvorenom, kao i gore pomenuti festivali, samo su deo bogatog programa koji Kulturni centar priprema za ovo leto.

 

Podeli:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
vesti

Najnovije vesti

Otvaranje izložbe “Drvo je moj drug”

Očekujemo vas u četvrtak, 21.12.2023. godine, u Maloj galeriji Kulturnog centra “Laza Kostić” Sombor, na adresi Laze Kostića 5, gde će biti upriličeno svečano otvaranje izložbe “Drvo je moj drug”, povodom manifestacije “Drvo generacije 2023”, s početkom u 12.00 časova.

SerbianEnglish