SerbianEnglishHungarian

Film o životu i radu glumca, Desimira Deska Stanojevića

Poštovana publiko,

Pozivamo vas da budete naši gosti 7. oktobra u 19.00 časova, u Velikoj sali Kulturnog centra “Laza Kostić” Sombor, na projekciji filma “Život je mjuzikl”, reditelja Vladimira Ristića i producenta Olivera Paunovića.
Na rođendan čuvenog srpskog glumca, bićete u prilici da pogledate film koji prati njegov život od dečačkih do danas.
Nakon projekcije biće upriličen razgovor o filmu  i o životu i delu Desimira Deska Stanojevića.

Učesnici:
Oliver Paunović – producent
Vesna Šašić – glumica
Nada Stanojević – supruga
Nina Stanojević – muzičarka
Zoran Ćosić – glumac

„Moj život je mjuzikl“ govori o životu i radu poznatog glumca, Desimira Deska Stanojevića iz Niša. Mjuzikl je upravo žanr zbog koga je Desko otišao put prestonice, a film prikazuje taj most između dva grada, Niša i Beograda i čoveka koji ih spaja. Popularni Desko pesmom vas vodi kroz film, baš onako kako je i živeo.

Film o Desimiru Desku Stanojeviću prati život glumca od njegovih dečačkih dana provedenih na Paliluli do danas. Prikazuje ga u drugačijem svetlu i otkriva da on ima još nekoliko paralelnih života.

Glumac Desimir Stanojević rođen je u Nišu, igrao je u niškom Narodnom pozorištu od 1970. do 1990. godine a od 1991. u Pozorištu na Terazijama u Beogradu. Osnivač je Omladinskog pozorišta „Treća polovina“ i tvorac prvog i drugog mjuzikla „Violinista na krovu“ i “Cigani lete u nebo” u istoriji Niškog pozorišta. Glumio je u nekoliko filmova i serija, a njegova najzapaženija uloga bila je u seriji „Srećni ljudi“, kada je igrao lik Vukašina Golubovića.

 

Srdačno vas očekujemo!

Podeli:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
vesti

Najnovije vesti

SerbianEnglish