SerbianEnglishHungarian

Izložba „Godina svinje“ dostupna somborskoj publici do 29. maja

U utorak, 11. maja u Galeriji Kulturnog centra “Laza Kostić” Sombor, otvorena je izložba pod nazivom  “Godina svinje” Nemanje Golijanina.

„Večeras otvaramo jednu veoma zanimljivu, pomalo neobičnu i nadasve duhovitu postavku pod nazivom „Godina svinje“ autora Nemanje Golijanina. Što se tiče ove izložbe, to je jedno specifično, socijal kulturološko istraživanje“, rekla je direktorka KC „Laza Kostić“ Sombor, Vesna Šašić.

Nemanja Golijanin rođen je 1983. godine u Mostaru, u Bosni i Hercegovini. Diplomirao je na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, odsek Slikarstvo. Kao rezultat postignuća u istraživanju figuracije u crtežu, bio je stipendista Fakulteta likovnih umetnosti na Međunarodnoj školi slike, crteža i skulpture u Italiji. Nakon završetka studija, nastavio je da izlaže u zemlji i inostranstvu. Koautor na umetničkim projektima u Platformi Klaster art. Živi i radi u Beogradu.

Posetioci će biti u prilici da, uz poštovanje mera prevencije, posete ovu izložbu sve do 29. maja ove godine.

Podeli:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
vesti

Najnovije vesti

VIII Međunarodni Dečiji Baletski Festival

U nedelju, 9. juna, je održan VIII Međunarodni Dečiji Baletski Festival u Operi & Teatru Madlenianum u Beogradu. Učestvovalo je preko 2000 dece iz Srbije i regiona.
Među učesnicima su bila i deca iz Studija klasičnog baleta Kulturnog centra “Laza Kostic” Sombor koje su nastupile u dve kategorije: mlađa “Čarobne princeze” i starija “Vesele pahuljice”.

Javni čas Studija Klasičnog baleta

Poštovani, Kulturni centar „Laza Kostić“ Sombor vas poziva da prisustvujete javnom času Studija klasičnog baleta u Velikoj sali Kulturnog centra „Laza Kostić“ Sombor, na adresi

SerbianEnglish