SerbianEnglishHungarian

Izložba „Godina svinje“ dostupna somborskoj publici do 29. maja

U utorak, 11. maja u Galeriji Kulturnog centra “Laza Kostić” Sombor, otvorena je izložba pod nazivom  “Godina svinje” Nemanje Golijanina.

„Večeras otvaramo jednu veoma zanimljivu, pomalo neobičnu i nadasve duhovitu postavku pod nazivom „Godina svinje“ autora Nemanje Golijanina. Što se tiče ove izložbe, to je jedno specifično, socijal kulturološko istraživanje“, rekla je direktorka KC „Laza Kostić“ Sombor, Vesna Šašić.

Nemanja Golijanin rođen je 1983. godine u Mostaru, u Bosni i Hercegovini. Diplomirao je na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, odsek Slikarstvo. Kao rezultat postignuća u istraživanju figuracije u crtežu, bio je stipendista Fakulteta likovnih umetnosti na Međunarodnoj školi slike, crteža i skulpture u Italiji. Nakon završetka studija, nastavio je da izlaže u zemlji i inostranstvu. Koautor na umetničkim projektima u Platformi Klaster art. Živi i radi u Beogradu.

Posetioci će biti u prilici da, uz poštovanje mera prevencije, posete ovu izložbu sve do 29. maja ove godine.

Podeli:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
vesti

Najnovije vesti

Otvaranje izložbe “Drvo je moj drug”

Očekujemo vas u četvrtak, 21.12.2023. godine, u Maloj galeriji Kulturnog centra “Laza Kostić” Sombor, na adresi Laze Kostića 5, gde će biti upriličeno svečano otvaranje izložbe “Drvo je moj drug”, povodom manifestacije “Drvo generacije 2023”, s početkom u 12.00 časova.

SerbianEnglish