Izložba „Godina svinje“ dostupna somborskoj publici do 29. maja

U utorak, 11. maja u Galeriji Kulturnog centra “Laza Kostić” Sombor, otvorena je izložba pod nazivom  “Godina svinje” Nemanje Golijanina.

„Večeras otvaramo jednu veoma zanimljivu, pomalo neobičnu i nadasve duhovitu postavku pod nazivom „Godina svinje“ autora Nemanje Golijanina. Što se tiče ove izložbe, to je jedno specifično, socijal kulturološko istraživanje“, rekla je direktorka KC „Laza Kostić“ Sombor, Vesna Šašić.

Nemanja Golijanin rođen je 1983. godine u Mostaru, u Bosni i Hercegovini. Diplomirao je na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, odsek Slikarstvo. Kao rezultat postignuća u istraživanju figuracije u crtežu, bio je stipendista Fakulteta likovnih umetnosti na Međunarodnoj školi slike, crteža i skulpture u Italiji. Nakon završetka studija, nastavio je da izlaže u zemlji i inostranstvu. Koautor na umetničkim projektima u Platformi Klaster art. Živi i radi u Beogradu.

Posetioci će biti u prilici da, uz poštovanje mera prevencije, posete ovu izložbu sve do 29. maja ove godine.

Podeli:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
vesti

Najnovije vesti

Muzeji za 10

U okviru manifestacije “Muzeji za 10” Kulturni centar je za posetioce pripremio posebno iznenadjenje.   Možete nas posetiti na Trgu umetnika, iza Galerije Milan Konjović,

Predstava “Tri praseta”

U subotu, 21. 5. 2022. godine, u 17.00 časova, u „Fabrici snova“, na adresi Venac Radomira Putnika 2, biće prikazana predstava „Tri praseta“, Pozorišta “Čarapa”

U čast Zoranu Radmiloviću

11. maja u Velikoj sali Kulturnog centra “Laza Kostić” Sombor biće realizovan program “U čast Zoranu Radmiloviću” u okviru koga će biti prikazan višestruko nagrađivani