SerbianEnglishHungarian

Izložba slika i skulptura „Razigrana dokolica II“, Dušana Savkovića

Poštovani,

 

U utorak, 28.12.2021. godine u Galeriji Kulturnog centra “Laza Kostić“ biće svečano otvorena izložba slika i skulptura „Razigrana dokolica II“  novosadskog umetnika  Dušana Savkovića, alias (Dukatti).

Autor, jedan od istaknutijih na savremenoj likovnoj sceni, koji se gotovo već punu deceniju predstavlja srpskoj, a tako i evropskoj publici u svom preoznatljivom pop-artističkom stilu, somborskoj publici predstaviće se po drugi put. Savković se prvi put predstavio Somboru 2018. godine u Galeriji Savremene umetnosti na bijenalu „Likovna jesen“ sa dve reprezentativne slike „Noćni Dan“ i „Ženo peri noge“. „Razigrana dokolica II“ obuhvata ciklus slika i skulptura nastalih od 2017. do 2021. godine sa posebno odabranom postavkom. Umetnik će ovom prilikom po prvi put izložiti sliku „Jedinstvo“ koja je nastala početkom 2020. godine.

 

Postavka izložbe trajaće do 15. 1. 2022. godine.

 

Dušan Savković – biografija

 

(1984, Novi Sad). Diplomske i Master studije slikarstva završio na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Član je ULUSa i SULUVa. Realizovao oko 20 samostalnih i preko 50 kolektivnih izložbi u zemlji i u inostranstvu. Bavi se skulpturom i multimedijima. U slikarstvu prepoznatljiv po izrazito tamnim  pozadinama koje “budi” narativno komičnim scenama i provokativnim nazivima. Kroz svoje radove često postavlja pitanja šta donosi budućnost i u kom pravcu će otići neizvesnost umetnika. Na svojstven način tumači poimanje sveta i modernu poetiku življenja. Upućuje na prošlost, sadašnjost, budućnost, prijateljstvo, ljubav, na ono što buja, jurnjavi, pomami, besmislu, lenčarenju, ciljanoj zabavi. Najčešće prikazuje motiv i naglašen simbol čoveka sa produženim rukama.

 

Dobro došli!

Podeli:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
vesti

Najnovije vesti

Otvaranje izložbe “Drvo je moj drug”

Očekujemo vas u četvrtak, 21.12.2023. godine, u Maloj galeriji Kulturnog centra “Laza Kostić” Sombor, na adresi Laze Kostića 5, gde će biti upriličeno svečano otvaranje izložbe “Drvo je moj drug”, povodom manifestacije “Drvo generacije 2023”, s početkom u 12.00 časova.

SerbianEnglish