Izložba slika i skulptura „Razigrana dokolica II“, Dušana Savkovića

Poštovani,

 

U utorak, 28.12.2021. godine u Galeriji Kulturnog centra “Laza Kostić“ biće svečano otvorena izložba slika i skulptura „Razigrana dokolica II“  novosadskog umetnika  Dušana Savkovića, alias (Dukatti).

Autor, jedan od istaknutijih na savremenoj likovnoj sceni, koji se gotovo već punu deceniju predstavlja srpskoj, a tako i evropskoj publici u svom preoznatljivom pop-artističkom stilu, somborskoj publici predstaviće se po drugi put. Savković se prvi put predstavio Somboru 2018. godine u Galeriji Savremene umetnosti na bijenalu „Likovna jesen“ sa dve reprezentativne slike „Noćni Dan“ i „Ženo peri noge“. „Razigrana dokolica II“ obuhvata ciklus slika i skulptura nastalih od 2017. do 2021. godine sa posebno odabranom postavkom. Umetnik će ovom prilikom po prvi put izložiti sliku „Jedinstvo“ koja je nastala početkom 2020. godine.

 

Postavka izložbe trajaće do 15. 1. 2022. godine.

 

Dušan Savković – biografija

 

(1984, Novi Sad). Diplomske i Master studije slikarstva završio na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Član je ULUSa i SULUVa. Realizovao oko 20 samostalnih i preko 50 kolektivnih izložbi u zemlji i u inostranstvu. Bavi se skulpturom i multimedijima. U slikarstvu prepoznatljiv po izrazito tamnim  pozadinama koje “budi” narativno komičnim scenama i provokativnim nazivima. Kroz svoje radove često postavlja pitanja šta donosi budućnost i u kom pravcu će otići neizvesnost umetnika. Na svojstven način tumači poimanje sveta i modernu poetiku življenja. Upućuje na prošlost, sadašnjost, budućnost, prijateljstvo, ljubav, na ono što buja, jurnjavi, pomami, besmislu, lenčarenju, ciljanoj zabavi. Najčešće prikazuje motiv i naglašen simbol čoveka sa produženim rukama.

 

Dobro došli!

Podeli:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
vesti

Najnovije vesti

Muzeji za 10

U okviru manifestacije “Muzeji za 10” Kulturni centar je za posetioce pripremio posebno iznenadjenje.   Možete nas posetiti na Trgu umetnika, iza Galerije Milan Konjović,

Predstava “Tri praseta”

U subotu, 21. 5. 2022. godine, u 17.00 časova, u „Fabrici snova“, na adresi Venac Radomira Putnika 2, biće prikazana predstava „Tri praseta“, Pozorišta “Čarapa”

U čast Zoranu Radmiloviću

11. maja u Velikoj sali Kulturnog centra “Laza Kostić” Sombor biće realizovan program “U čast Zoranu Radmiloviću” u okviru koga će biti prikazan višestruko nagrađivani