SerbianEnglishHungarian

KONCERT „IZNAD ISTOKA I ZAPADA“ 16. SEPTEMBRA U SOMBORU

U petak, 16. septembra u Narodnom pozorištu Sombor, sa početkom u 19 časova, somborska publika imaće priliku da čuje jedinstvenu antologiju srpske sabrane muzike na koncertu „Iznad Istoka i Zapada“, u organizaciji Kulturnog centra „Laza Kostić“, uz podršku Grada Sombora.
Koncert „Iznad Istoka i Zapada“ tematski obuhvata period srednjeg veka, nemanjićke Srbije, preko najznačajnijih etno zapisa i instrumentalnih bravura od Kosova do Vojvodine, do dvadesetog veka u srpskom izvornom nadahnuću remek dela našeg čuvenog meloda pojca i kompozitora čuvenih pesama „Vostani Serbije“, „Oj Kosovo, Kosovo“, „Oj Prizrene grade“ i mnogih drugih kompozicija, čuvenog Ljubomira Ljube Manasijevića.
U solo i duetskim numerama sa legendom srpskog pojanja učestvuje i novosadska operska pevačica, magistar solo pevanja, Zorica Belić, dok instrumentalne bravure celokupnog programa pripadaju orkestru specijalizovanom za ranu muziku sa autentičnim starim instrumentima poput carigradske laute, ćure, šargija, goča, blok i traverzo flaute, tarabuke i mnogih drugih autentičnih instrumenata koji se ne mogu često čuti na koncertima.
„Iznad Istoka i Zapada“, petak, 16. septembar, u 19 časova, Narodno pozorište Sombor.

Ulaz je slobodan.
Dobro došli!

Podeli:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
vesti

Najnovije vesti

VIII Međunarodni Dečiji Baletski Festival

U nedelju, 9. juna, je održan VIII Međunarodni Dečiji Baletski Festival u Operi & Teatru Madlenianum u Beogradu. Učestvovalo je preko 2000 dece iz Srbije i regiona.
Među učesnicima su bila i deca iz Studija klasičnog baleta Kulturnog centra “Laza Kostic” Sombor koje su nastupile u dve kategorije: mlađa “Čarobne princeze” i starija “Vesele pahuljice”.

Javni čas Studija Klasičnog baleta

Poštovani, Kulturni centar „Laza Kostić“ Sombor vas poziva da prisustvujete javnom času Studija klasičnog baleta u Velikoj sali Kulturnog centra „Laza Kostić“ Sombor, na adresi

SerbianEnglish