SerbianEnglishHungarian

KONCERT „IZNAD ISTOKA I ZAPADA“ 16. SEPTEMBRA U SOMBORU

U petak, 16. septembra u Narodnom pozorištu Sombor, sa početkom u 19 časova, somborska publika imaće priliku da čuje jedinstvenu antologiju srpske sabrane muzike na koncertu „Iznad Istoka i Zapada“, u organizaciji Kulturnog centra „Laza Kostić“, uz podršku Grada Sombora.
Koncert „Iznad Istoka i Zapada“ tematski obuhvata period srednjeg veka, nemanjićke Srbije, preko najznačajnijih etno zapisa i instrumentalnih bravura od Kosova do Vojvodine, do dvadesetog veka u srpskom izvornom nadahnuću remek dela našeg čuvenog meloda pojca i kompozitora čuvenih pesama „Vostani Serbije“, „Oj Kosovo, Kosovo“, „Oj Prizrene grade“ i mnogih drugih kompozicija, čuvenog Ljubomira Ljube Manasijevića.
U solo i duetskim numerama sa legendom srpskog pojanja učestvuje i novosadska operska pevačica, magistar solo pevanja, Zorica Belić, dok instrumentalne bravure celokupnog programa pripadaju orkestru specijalizovanom za ranu muziku sa autentičnim starim instrumentima poput carigradske laute, ćure, šargija, goča, blok i traverzo flaute, tarabuke i mnogih drugih autentičnih instrumenata koji se ne mogu često čuti na koncertima.
„Iznad Istoka i Zapada“, petak, 16. septembar, u 19 časova, Narodno pozorište Sombor.

Ulaz je slobodan.
Dobro došli!

Podeli:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
vesti

Najnovije vesti

Predstava za decu “Asteriks i Obeliks”

Poštovani,
U petak, 19. aprila, u 18.00 časova, u Velikoj sali Kulturnog centra “Laza Kostić” Sombor, biće održana predstava za decu “Asteriks i Obeliks”, pozorišta “Sanjalište” iz Beograda.
Karte po ceni od 400 dinara možete obezbediti na biletarnici Kulturnog centra, utorkom i sredom od 10.00 do 13.00 časova, a četvrtkom, petkom i subotom od 15.00 do 20.00 časova.

Predstava ”Dogodine u isto vreme”

Poštovani,
U četvrtak, 25. aprila 2024. godine, u 20.00 časova, u Velikoj sali Kulturnog centra “Laza Kostić” Sombor, biće prikazana predstava “Dogodine u isto vreme”, pozorišta “Teatar Vihor”, iz Beograda, sa Ivanom Mihailovićem i Ankom Gaćešom Kostić u glavnim ulogama.

Svečano otvaranje izložbe “Crteži”

Poštovani,

U utorak, 2. aprila, u Maloj galeriji Kulturnog centra “Laza Kostić” Sombor, biće upriličeno svečano otvaranje izložbe “Crteži”, umetnika Dušana Stošića, s početkom u 19.00 časova.
Postavka izložbe trajaće do 26. aprila

Otvaranje izložbe „Susret“, dr um. Miloša Šarića

Poštovani,

U utorak, 26. marta, u Velikoj galeriji Kulturnog centra „Laza Kostić“ Sombor, biće upriličeno svečano otvaranje izložbe „Susret“, dr um. Miloša Šarića, s početkom u 19.00 časova.
Postavka izložbe trajaće do 19. aprila…

SerbianEnglish