Koncert Kamernog orkestra “Amoroso”

Dana 29. 9. 2021. godine, održaće se koncert Kamernog orkestra “Amoroso” u Velikoj sali Kulturnog centra “Laza Kostić” Sombor, s početkom u 20.00 časova.

Više o orkestru:

Kamerni orkestar „Amoroso“ iz Leskovca jedan je od retkih kamernih ansambala na teritoriji Republike Srbije koji funkcioniše dugi niz godina.
U 2021. godini realizuje svoju 20. koncertnu sezonu pod nazivom „Klasika u fokusu“ zahvaljujući pokroviteljstvu Grada Leskovca kroz sufinansiranje projekata iz oblasti kulture.

Formiran marta 2002. godine pod pokroviteljstvom UNDP i Grada Leskovca aktivnostima i nivoom izvođenja KO „Amorozo“ zauzeo je veoma značajno mesto u kulturnom životu grada, regiona i Republike.
U sredini u kojoj postoji i postojala je bogata tradicija vokalnog muziciranja,  jedini je profesionalni orkestar sa repertoarom koji podrazumeva dela klasične muzike koja su deo svetske kulturne baštine.

Ansambl je održao veliki broj koncerata na najprestižnijim koncertnim podijumima našeg kulturnog prostora, a promoviše i predstavlja umetničku produkciju i na međunarodnim gostovanjima.
Na brojnim koncertnim podijumima u Leskovcu, Srbiji i inostanstvu izvedeno je preko 300. dela od baroka do XXI veka.

Grad Leskovac je Kamernom orkestru „Amoroso“ dodelio najznačajnije  priznanje Oktobarsku nagradu – medalju zbog izuzetnog doprinosa razvoju muzičke kulture u Leskovcu i promociju Leskovca širom Srbije i sveta tokom petnaestogodišnjeg uspešnog rada za 2017. godinu.

Mnogobrojne pozitivne kritike najbolji su pokazatelj kvaliteta.
O Kamernom orkestru “Amorozo” („Amoroso“) su rekli da je:
… ansambl velikog umetničkog potencijala. Njihove umetničke interpretacije krase poznavanje i preciznost različitih umetničkih stilova, velika spontanost, iskrena i duboka emotivnost, kao i tehnički virtuozitet. Kao poseban kvalitet ovog ansambla izdvaja se njegova zvučna boja, tako značajna, a tako retko dostignuta kod drugih orkestarskih sastava…
… Članovi ansambla emituju sa podijuma vedrinu, duhovitost, polet i radost, i sva svoja osećanja uspevaju da prenesu i na publiku…
… Leskovački ansambl dokazuje pre svega da je moguće imati ovakav orkestar na lokalu, da je moguće imati i šire ambicije te nastupati i u drugim sredinama, da je, kao i svuda u svetu, važno praviti programe sa decom i za decu kako bi im se jedna umetnička oblast približila i dopala, i najzad, ali nikako na poslednjem mestu, kako je sve moguće raditi kvalitetno iako mirno, ozbiljno i uporno…

Podeli:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
vesti

Najnovije vesti

Muzeji za 10

U okviru manifestacije “Muzeji za 10” Kulturni centar je za posetioce pripremio posebno iznenadjenje.   Možete nas posetiti na Trgu umetnika, iza Galerije Milan Konjović,

Predstava “Tri praseta”

U subotu, 21. 5. 2022. godine, u 17.00 časova, u „Fabrici snova“, na adresi Venac Radomira Putnika 2, biće prikazana predstava „Tri praseta“, Pozorišta “Čarapa”

U čast Zoranu Radmiloviću

11. maja u Velikoj sali Kulturnog centra “Laza Kostić” Sombor biće realizovan program “U čast Zoranu Radmiloviću” u okviru koga će biti prikazan višestruko nagrađivani