SerbianEnglishHungarian

Koncert orkestra “Beltango kvintet”

Poštovani,

U petak, 15 decembra, u Velikoj sali Kulturnog centra “Laza Kostić” Sombor, održaće se koncert orkestra “Beltango kvintet”, s početkom u 20.00 časova.

Ulaz je besplatan!

Osnovan je u Beogradu 1998. godine, na inicijativu Aleksandra Nikolića, prvog koncertnog bandoneoniste u Srbiji.

Beltango čine vrsni domaći umetnici:
Aleksandar Nikolić (bandoneon)
Ivana Nikolić (klavir/vokal)
Antonija Barna (violina)
Bogdan Pejić (el.gitara)
Petar Holik (kontrabas)

Beltango je prvi tango orkestar sa Balkana koji u svom sastavu neguje i zvuk autentičnog bandoneona, instrumenta koji je istorijski neraskidivo povezan sa tangom i čija jedinstvena boja zvuka stvara neponovljiv tango doživljaj.

Dobitnici su prestižne nagrade „Premio Astor Piazzolla”, koju dodeljuje fondacija slavnog kompozitora.

Iza sebe imaju diskografska izdanja – “Beltango Nuevo”, 2001. “Beltango en vivo”, 2004.„Beltango Trilogija“, 2007. „Teatro del Alma”, 2014. “Bandoneon & Strings”, 2016.“Beltango Locomotivo”, 2023.

Dobro došli.

Podeli:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
vesti

Najnovije vesti

VIII Međunarodni Dečiji Baletski Festival

U nedelju, 9. juna, je održan VIII Međunarodni Dečiji Baletski Festival u Operi & Teatru Madlenianum u Beogradu. Učestvovalo je preko 2000 dece iz Srbije i regiona.
Među učesnicima su bila i deca iz Studija klasičnog baleta Kulturnog centra “Laza Kostic” Sombor koje su nastupile u dve kategorije: mlađa “Čarobne princeze” i starija “Vesele pahuljice”.

Javni čas Studija Klasičnog baleta

Poštovani, Kulturni centar „Laza Kostić“ Sombor vas poziva da prisustvujete javnom času Studija klasičnog baleta u Velikoj sali Kulturnog centra „Laza Kostić“ Sombor, na adresi

SerbianEnglish