SerbianEnglishHungarian

Koncert orkestra „Kamerata Novi Sad”

Kulturni centar “Laza Kostić” Sombor 22. 9. 2021. godine uz podršku Grada Sombora poklanja Somborskoj publici  koncert  orkestra „Kamerata Novi Sad”  koje će se održati u Velikoj Sali Kulturnog centra “Laza Kostić” Sombor, na adresi Venac Radomira Putnika 2, s početkom u 20.00 časova.

Ulaz je slobodan!

Više o orkestru:

„Kamerata Novi Sad”  je profesionalni kamerni orkestar nastao u okviru Akademije Umetnosti u Novom Sadu  1988. godine.

Članove orkestra  čine najbolji mladi muzičari Akademije umetnosti -profesori, asistenti, docenti i najtalentovaniji studenti.

Kamerata je od svog osnivanja do 1999. godine delovala pod umetničkim vođstvom violončeliste Ištvana Varge i nastupala  u svim većim gradovima bivše Jugoslavije, ostvarila uspešna gostovanja u Nemačkoj i Holandiji i učestvovala i na značajnijim muzičkim manifestacijama (BEMUS, NOMUS, Ohridsko leto, Međunarodna tribina kompozitora, Grad-teatar Budva…), a takođe je ostvarila i veliki broj trajnih radijskih i televizijskih snimaka.

Na svom repertoaru Kamerata je uvek imala dela  domaćih kompozitora.

Krajem 1999, na žalost, zbog situacije u zemlji prestaje da postoji.

Na inicijativu violončeliste Marka Miletića, 2007. godine, orkestar biva obnovljen i pod njegovim umetničkim vođstvom deluje i dalje.

Dobro došli!

Podeli:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
vesti

Najnovije vesti

Otvaranje izložbe “Drvo je moj drug”

Očekujemo vas u četvrtak, 21.12.2023. godine, u Maloj galeriji Kulturnog centra “Laza Kostić” Sombor, na adresi Laze Kostića 5, gde će biti upriličeno svečano otvaranje izložbe “Drvo je moj drug”, povodom manifestacije “Drvo generacije 2023”, s početkom u 12.00 časova.

SerbianEnglish