SerbianEnglishHungarian

Koncert u sklopu SAXperience on Tour festivala

U utorak, 5. 10. 2021. godine, u Velikoj Sali Kulturnog centra “Laza Kostić” Sombor, održaće se koncert u sklopu SAXperience on Tour festivala, s početkom u 20.00 časova.

 

SAXperience on Tour slavi svoje šesto izdanje i ove godine će biti održan u pet gradova u Srbiji: Leskovcu, Pirotu, Smederevu, Somboru i  Vršcu.

Publika će imati priliku da čuje jednog od najznačajnijih saksofonista iz Italije, Damjana Grandesa koji će predstaviti svoj novi muzički projekat koji je nastao u saradnji sa kompozitorom i muzičkim producentom Andreom Čerom u kome kombinuje klasičnu muziku, džez i elektronsku muziku.

Kako biste saznali više:

U cilju promocije i decentralizacije kulture, ali i obogaćivanja kulturne scene Srbije, važan deo festivala Belgrade SAXperience je koncertna turneja Saxperience on Tour. Cilj turneje je da publici širom Srbije nizom koncerata predstavi najeminentnije svetske saksofoniste. Takođe, značajan segment turneje je i edukacija mladih saksofonista izvan Beograda.

Partneri festivala, kulturni centri i muzičke škole širom Srbije, daju doprinos razvoju ovog projekta kroz organizovanje susreta učenika sa umetnicima. Neki od gradova koji su se proteklih godina našli na mapi turneje su: Smederevo, Kraljevo, Gornji Milanovac, Novi Pazar, Pirot, Leskovac, Subotica, Sombor, Novi Sad, Vršac i Niš a želja organizatora je da se turneja proširi i na druge gradove Srbije.

Dobro došli!

Podeli:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
vesti

Najnovije vesti

Otvaranje izložbe “Drvo je moj drug”

Očekujemo vas u četvrtak, 21.12.2023. godine, u Maloj galeriji Kulturnog centra “Laza Kostić” Sombor, na adresi Laze Kostića 5, gde će biti upriličeno svečano otvaranje izložbe “Drvo je moj drug”, povodom manifestacije “Drvo generacije 2023”, s početkom u 12.00 časova.

SerbianEnglish