SerbianEnglishHungarian

Laureati Trećeg somborskog filmskog festivala

Ernest je nagrada koja se dodeljuje na Somborskom filmskom festivalu. Ustanovljena je u slavu našeg sugradjanina, Ernesta Bošnjaka, filmskog vizionara, jednog od osnivača jugoslovenske kinematografije.
Ove godine nagrada Ernest dodeljena je najboljem filmu, glumcu i glumici Trećeg somborskog filmskog festivala i dva Specijalna Ernesta dodeljena su dosadašnji i budući doprinos dobrim filmovima.
Predstavljamo vam laureate Trećeg somborskog filmskog festivala:
Filmu “Oaza” reditelja Ivana Ikića dodeljen je Ernest za najbolji film Festivala
Glumici Darii Lorenzi Flatz dodeljen je Ernest za najbolju žensku ulogu u filmu “Mater” reditelja Jure Pavlovića
Glumcu Branimiru Popoviću dodeljen je Ernest za najbolju mušku ulogu u filmu “Koncentriši se, baba” reditelja Pjera Žalice
Glumici Miri Banjac dodeljen je Specijalni Ernest za dosadašnji i budući doprinos dobrim filmovima za 2021. godinu
Glumcu Slavku Štimcu dodeljen je Specijalni Ernest za dosadašnji i budući doprinos dobrim filmovima za 2020. godinu.
Nagrada Ernest je autorsko delo Zorana Ivanovića, jednog od najznačajnijih vajara današnjice.
Ono što malo ko zna je da je gospodin Ivanović poklonio svoje idejno rešenje Ernesta Somborskom filmskom festivalu i Kulturnom centru “Laza Kostić” Sombor. U ime svih stvaralaca, direkcije, članova oba žirija, kao i u ime naše Ustanove, zahvaljujemo Zoranu Ivanoviću za ovaj plemeniti čin.
Čestitamo svim nagradjenima i želimo im puno uspeha u daljem radu!

Podeli:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
vesti

Najnovije vesti

Predstava za decu “Asteriks i Obeliks”

Poštovani,
U petak, 19. aprila, u 18.00 časova, u Velikoj sali Kulturnog centra “Laza Kostić” Sombor, biće održana predstava za decu “Asteriks i Obeliks”, pozorišta “Sanjalište” iz Beograda.
Karte po ceni od 400 dinara možete obezbediti na biletarnici Kulturnog centra, utorkom i sredom od 10.00 do 13.00 časova, a četvrtkom, petkom i subotom od 15.00 do 20.00 časova.

Predstava ”Dogodine u isto vreme”

Poštovani,
U četvrtak, 25. aprila 2024. godine, u 20.00 časova, u Velikoj sali Kulturnog centra “Laza Kostić” Sombor, biće prikazana predstava “Dogodine u isto vreme”, pozorišta “Teatar Vihor”, iz Beograda, sa Ivanom Mihailovićem i Ankom Gaćešom Kostić u glavnim ulogama.

Svečano otvaranje izložbe “Crteži”

Poštovani,

U utorak, 2. aprila, u Maloj galeriji Kulturnog centra “Laza Kostić” Sombor, biće upriličeno svečano otvaranje izložbe “Crteži”, umetnika Dušana Stošića, s početkom u 19.00 časova.
Postavka izložbe trajaće do 26. aprila

Otvaranje izložbe „Susret“, dr um. Miloša Šarića

Poštovani,

U utorak, 26. marta, u Velikoj galeriji Kulturnog centra „Laza Kostić“ Sombor, biće upriličeno svečano otvaranje izložbe „Susret“, dr um. Miloša Šarića, s početkom u 19.00 časova.
Postavka izložbe trajaće do 19. aprila…

SerbianEnglish