“MultiKulti Sombor 2021”: Plesna trupa “Una Saga Serbica” oduševila Somborce

U organizaciji Kulturnog centra „Laza Kostić“, na Trgu Svetog Đorđa održan je i četvrti Festival multikulturalnosti „MultiKulti Sombor 2021“. Festival je zvanično otvorio član Gradskog veća za oblast kulture i obrazovanja, Borislav Staničkov.

On je ovom prilikom još jednom naglasio da je Sombor izuzetno  ponosan na multikulturalnost, toleranciju i bogatstvo različitosti koje ima u svojoj duhovnoj baštini, te negovanje različitih tradicija koje su osnovna inspiracija Festivala multikulturalnosti.

Na centralnoj bini, bogatstvo različitih folklornih igara dočarala su gradska kulturno-umetnička društva „Sombor“ i „Ravangrad“, da bi se na kraju večeri somborskoj publici predstavila beogradska trupa „Una Saga Serbica“ sa plesnim spektaklom „Igra bogova“. Bez imalo sumnje, može se reći da je ovaj nastup ostavio najsnažniji utisak na sve posetioce, koji su gromoglasnim aplauzom pozdravili aktere na bini po završetku njihovog nastupa.

Takođe, u okviru ove manifestacije, posetioci su mogli da prošetaju kroz Bazar rukotvorina na kom su unikatne proizvode ručne radinosti predstavila mnogobrojna udruženja, prvenstveno udruženja žena koja se bave starim zanatima, sa teritorije Autonomne Pokrajine Vojvodine.

Podeli:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
vesti

Najnovije vesti

Muzeji za 10

U okviru manifestacije “Muzeji za 10” Kulturni centar je za posetioce pripremio posebno iznenadjenje.   Možete nas posetiti na Trgu umetnika, iza Galerije Milan Konjović,

Predstava “Tri praseta”

U subotu, 21. 5. 2022. godine, u 17.00 časova, u „Fabrici snova“, na adresi Venac Radomira Putnika 2, biće prikazana predstava „Tri praseta“, Pozorišta “Čarapa”

U čast Zoranu Radmiloviću

11. maja u Velikoj sali Kulturnog centra “Laza Kostić” Sombor biće realizovan program “U čast Zoranu Radmiloviću” u okviru koga će biti prikazan višestruko nagrađivani