SerbianEnglishHungarian

“MultiKulti Sombor 2021”: Plesna trupa “Una Saga Serbica” oduševila Somborce

U organizaciji Kulturnog centra „Laza Kostić“, na Trgu Svetog Đorđa održan je i četvrti Festival multikulturalnosti „MultiKulti Sombor 2021“. Festival je zvanično otvorio član Gradskog veća za oblast kulture i obrazovanja, Borislav Staničkov.

On je ovom prilikom još jednom naglasio da je Sombor izuzetno  ponosan na multikulturalnost, toleranciju i bogatstvo različitosti koje ima u svojoj duhovnoj baštini, te negovanje različitih tradicija koje su osnovna inspiracija Festivala multikulturalnosti.

Na centralnoj bini, bogatstvo različitih folklornih igara dočarala su gradska kulturno-umetnička društva „Sombor“ i „Ravangrad“, da bi se na kraju večeri somborskoj publici predstavila beogradska trupa „Una Saga Serbica“ sa plesnim spektaklom „Igra bogova“. Bez imalo sumnje, može se reći da je ovaj nastup ostavio najsnažniji utisak na sve posetioce, koji su gromoglasnim aplauzom pozdravili aktere na bini po završetku njihovog nastupa.

Takođe, u okviru ove manifestacije, posetioci su mogli da prošetaju kroz Bazar rukotvorina na kom su unikatne proizvode ručne radinosti predstavila mnogobrojna udruženja, prvenstveno udruženja žena koja se bave starim zanatima, sa teritorije Autonomne Pokrajine Vojvodine.

Podeli:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
vesti

Najnovije vesti

Otvaranje izložbe “Drvo je moj drug”

Očekujemo vas u četvrtak, 21.12.2023. godine, u Maloj galeriji Kulturnog centra “Laza Kostić” Sombor, na adresi Laze Kostića 5, gde će biti upriličeno svečano otvaranje izložbe “Drvo je moj drug”, povodom manifestacije “Drvo generacije 2023”, s početkom u 12.00 časova.

SerbianEnglish