SerbianEnglishHungarian

Nagrada “Likovna jesen”

Andrea Ivanović Jakšić

 

Potraga za svetlošću

 

Umetnički savet Likovne jeseni 2022. godine doneo je odluku da nagradu „Likovna jesen 2022“ dodele umetnici Andrei Ivanović Jakšić iz Zrenjanina, koja je u kontinuitetu, već 20 godina, prisutna na likovnoj sceni.

 

„Rad je rađen skroz prirodnom tehnikom, znači slika je paljena, nema crne u smislu boje kao boje. Došla sam do ovoga spaljivanjem površine materijala kojeg nanosim na sliku, koji dubim, bušim, kopam, i onda na kraju svedem na mrak. Međutim, to je potraga za svetlošću, za zbirom boja koje se nalaze u svetlosti. Nadam se da ću kopajući i rovareći doći do svetlosti. U dosta mojih radova preovladava crna ali je to samo stalna potraga za svetlošću. To će se možda desiti u nekoj budućnosti jer, još uvek sam u pećini. Nikako da izađem iz nje.“, izjavila je o svom nagrađenom radu Andrea Ivanović Jakšić koja se nagradi veoma obradovala i kaže da je baš iznenađenja jer je konkurencija bila jaka.

Podeli:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
vesti

Najnovije vesti

Predstava za decu “Asteriks i Obeliks”

Poštovani,
U petak, 19. aprila, u 18.00 časova, u Velikoj sali Kulturnog centra “Laza Kostić” Sombor, biće održana predstava za decu “Asteriks i Obeliks”, pozorišta “Sanjalište” iz Beograda.
Karte po ceni od 400 dinara možete obezbediti na biletarnici Kulturnog centra, utorkom i sredom od 10.00 do 13.00 časova, a četvrtkom, petkom i subotom od 15.00 do 20.00 časova.

Predstava ”Dogodine u isto vreme”

Poštovani,
U četvrtak, 25. aprila 2024. godine, u 20.00 časova, u Velikoj sali Kulturnog centra “Laza Kostić” Sombor, biće prikazana predstava “Dogodine u isto vreme”, pozorišta “Teatar Vihor”, iz Beograda, sa Ivanom Mihailovićem i Ankom Gaćešom Kostić u glavnim ulogama.

Svečano otvaranje izložbe “Crteži”

Poštovani,

U utorak, 2. aprila, u Maloj galeriji Kulturnog centra “Laza Kostić” Sombor, biće upriličeno svečano otvaranje izložbe “Crteži”, umetnika Dušana Stošića, s početkom u 19.00 časova.
Postavka izložbe trajaće do 26. aprila

Otvaranje izložbe „Susret“, dr um. Miloša Šarića

Poštovani,

U utorak, 26. marta, u Velikoj galeriji Kulturnog centra „Laza Kostić“ Sombor, biće upriličeno svečano otvaranje izložbe „Susret“, dr um. Miloša Šarića, s početkom u 19.00 časova.
Postavka izložbe trajaće do 19. aprila…

SerbianEnglish