SerbianEnglishHungarian

Omaž Dušanu Trbojeviću

Večeras je u Svečanoj sali Kulturnog centra “Laza Kostić” Sombor održan Omaž legendarnom profesoru, pijanisti i kompozitoru Dušanu Trbojeviću.

Tom prilikom četiri eminentne profesorke doktorke Karan, Nikolajević, Jovičić i Gorunović predstavile su knjigu “Moja muzička kazivanja” u izdanju FMU u Beogradu.

Nakon promocije knjige Dušana Trbojevića, u Svečanoj sali Gradske kuće u Somboru, održan je koncert posvećen njegovom liku i delu.

Kombinovanim programom u kojem su nastupale Rita Kinka, Sanja Bizjak, Snežana Nikolajević i Vesna Kršić, te mešoviti hor Somborskog pevačkog društva, Somus je još jednom odao čast ovom velikom umetniku.

Dobro došli!

Podeli:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
vesti

Najnovije vesti

Obeležavanja Dana grada Sombora

U sklopu obeležavanja Dana grada Sombora, Kulturni centar “Laza Kostić” Sombor organizuje prikazivanje predstave “Čorba od kanarinca”, u petak 16. 2. 2024. godine, u Velikoj sali Kulturnog centra “Laza Kostić” Sombor, na adresi Venac Radomira Putnika 2, u 21.00 čas, kao i dečiju predstavu “U svetu bajki”, u subotu, 17.2.2024. godine, u dva termina, od 10.00 i 12.00 časova.

Otvaranje izložbe “Nova prostranstva”

U utorak, 27.2.2024. godine, u Velikoj galeriji Kulturnog centra “Laza Kostić” Sombor, biće upriličeno svečano otvaranje izložbe “Nova prostranstva”, umetnika Uglješe Colića, s početkom u 19.00 časova.
Postavka izložbe trajaće do 22.3.2024. godine.

Dobro došli!

Nastup sastava “Belgrade Soul Sextet”

U četvrtak,  29.2.2024. godine, u Velikoj sali Kulturnog centra “Laza Kostić” Sombor, imaćete priliku da čujete nastup vrhunskog sastava “Belgrade Soul Sextet”, u 20.00 časova.

SerbianEnglish