SerbianEnglishHungarian

Opštinska smotra likovnih umetnika amatera Vojvodine 2021.

Kulturni centar „Laza Kostić“ Sombor organizuje Opštinsku smotru likovnih umetnika amatera Vojvodine 2021. dana 22. 9. 2021. godine, s početkom u 19.00 časova, u Svečanoj sali Gradske kuće u Somboru na adresi, Trg Svetog Trojstva 1. U sklopu pomenute Smotre jedan autor može da učestvuje sa najviše dva rada, pod uslovom da ti radovi nisu stariji od dve godine i da nisu učestvovali na prethodnim smotrama.

IZLOŽBENE KATEGORIJE:

Likovni umetnici amateri mogu da konkurišu sa radovima iz svih oblasti vizuelne umetnosti (slikarstvo, vajarstvo, grafika, primenjena umetnost, fotografija, slama, karikatura…)

Autor je dužan da na poleđini rada (na prijavnom listu) upiše sledeće podatke: ime i prezime autora, adresu, telefon, naziv rada, tehniku i dimenzije rada (visina i širina i godinu nastanka).

DIMENZIJE RADOVA:

Radovi koji učestvuju na smotri po gabaritima i težini moraju da odgovaraju lakom i bezbednom transportu i uslovima za izlaganje. Jedna stranica slike može da ima najviše 100cm.

Napomena: Bez obzira na umetnički kvalitet svaki rad koji ne zadovolji ove uslove biće diskvalifikovan.

ROKOVI:

Radovi se predaju u Kulturnom centru „Laza Kostić“ Sombor, na adresi Venac Radomira Putnika 2, u periodu od 6. 9. 2021. godine, od ponedeljka do petka u vremenu od 10.00 do 13.00 časova.

Selekcija radova biće izvršena 20. 9. 2021. godine.

Likovni umetnici amateri biće obavešteni o odluci selektora koja se odnosi na dalje učešće na Zonskoj smotri likovnih umetnika amatera Vojvodine 2021. koja će se održati 15. 10. 2021. godine u Kuli, dana 21. 9. 2021. godine.

Pri prijemu radova umetnik prilaže popunjen formular sa podacima o autoru i primljenom delu. Radovi se predaju u Kulturnom centru „Laza Kostić“ Sombor, na adresi Venac Radomira Putnika 2, u periodu od 6. 9. do 17. 9. 2021. godine, od ponedeljka do petka u vremenu od 10.00 do 13.00 časova.

OBAVEZE ORGANIZATORA:

Organizacija i publikacija ozložbe: Prijem i skladištenje radova, priprema procesa selektovanja, obaveštavanje o rezultatima selekcije, postavka, i otvaranje izložbe. Publikacija podrazumeva medijsku pokrivenost izložbe.

OBAVEZE UČESNIKA SMOTRE:

Poštovanje rokova smotre.
Opremanje radova.

SELEKTOR SMOTRE:

Selektor će izvršiti selekciju radova i doneti odluku o plasmanu na Zonsku smotru likovnih umetnika amatera Vojvodine 2021.

Odluka selektora je konačna i ne podlaže žalbi.

KONTAKT OSOBE:

Nikola Pejović: tel: 063520980 ; mejl adresa: kcsmladi@gmail.com
Ksenija Vuković: tel: 0604480056 ; mejl adresa: ksenijasvukovic@gmail.com

Kulturni centar „Laza Kostić“ Sombor

Preuzmite prijavu <ovde>

 

Podeli:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
vesti

Najnovije vesti

Otvaranje izložbe “Drvo je moj drug”

Očekujemo vas u četvrtak, 21.12.2023. godine, u Maloj galeriji Kulturnog centra “Laza Kostić” Sombor, na adresi Laze Kostića 5, gde će biti upriličeno svečano otvaranje izložbe “Drvo je moj drug”, povodom manifestacije “Drvo generacije 2023”, s početkom u 12.00 časova.

SerbianEnglish