SerbianEnglishHungarian

Otvaranje izložbe “INGRÁVIDO”, umetnika Milana Zulića

Poštovani,

U utorak, 25.7.2023. godine, u Velikoj galeriji Kulturnog centra “Laza Kostić” Sombor, biće upriličeno svečano otvaranje izložbe “INGRÁVIDO”, umetnika Milana Zulića, s početkom u 19.00 časova.

Postavka izložbe trajaće do 18.8.2023. godine.

Na putu povratka ka izvornom stanju duše, U dubinama bezvremene tišine svetlost svesnosti pronalazim, Mesto gde univerzum beskrajni sjaj svoj daruje, I u čijem zagrljaju ponovo sebe susrećem. U plesu harmonije, u kosmičkom ritmu pulsa stvaranja, Iluzija o odvojenosti bledi, U mir i sveprisutnu milost stapam se, Kao što se talas sa okeanom sjedinjuje. U prepuštanju gubim sebe, a pronalazim sve, Nestajem od zadovoljstva postojanjem u večnosti, Blaženstvo i beskonačna dubina svesti postaju mi dom, Ujedinjen u univerzalnoj ljubavi, pesma tišine postajem. Da li je čuješ?

Milan Zulić

Biografija:

Milan Zulić (Sombor, 1972)
Kreativno polje delovanja umetnika obuhvata spoj digitalne tehnologije i klasičnih likovnih disciplina, istražujući višedimenzionalne mogućnosti materijalizacije duhovnosti kroz jezik jedinstvene estetike i univerzalne lepote. Ovakav kreativni pristup rezultirao je brojnim međunarodnim nagradama i priznanjima u oblastima crteža, skulpture, fotografije, videa i dizajna. U proteklih 30 godina njegova umetnička dela prikazana su na 35 samostalnih i preko 300 grupnih izložbi u nekim od najznačajnijih galerija, muzeja i festivala širom sveta, u gradovima kao što su: Beograd, Novi Sad, Zagreb, Ljubljana, Sofija, Atina, Skoplje, Barselona, Valensija, Malaga, Marsej, Lugano, Cirih, Bazel, Varšava, Buenos Ajres, Sao Paolo, Rio de Žaneiro, Vankuver, Long Ajlend Siti, Majami, Sijetl, Tuluz, Štutgart, Berlin, Antverpen, Luksemburg, Moskva, Teheran, Kairo, Taos, La Paz, Gvadalahara, Meksiko Siti, Palma de Majorka, Rim, Milano, Madrid, Lisabon, Njujork, London, Seul, Kuala Lumpur itd. Umetnost Milana Zulića pronašla je svoje mesto u galerijama i privatnim kolekcijama širom sveta, doprinoseći bogatstvu kulturne baštine i umetničkog nasleđa. Živi i radi u Cirihu, Švajcarska

Podeli:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
vesti

Najnovije vesti

VIII Međunarodni Dečiji Baletski Festival

U nedelju, 9. juna, je održan VIII Međunarodni Dečiji Baletski Festival u Operi & Teatru Madlenianum u Beogradu. Učestvovalo je preko 2000 dece iz Srbije i regiona.
Među učesnicima su bila i deca iz Studija klasičnog baleta Kulturnog centra “Laza Kostic” Sombor koje su nastupile u dve kategorije: mlađa “Čarobne princeze” i starija “Vesele pahuljice”.

Javni čas Studija Klasičnog baleta

Poštovani, Kulturni centar „Laza Kostić“ Sombor vas poziva da prisustvujete javnom času Studija klasičnog baleta u Velikoj sali Kulturnog centra „Laza Kostić“ Sombor, na adresi

SerbianEnglish