SerbianEnglishHungarian

Otvaranje izložbe “Otisak prirode” autorke Emilije Beguš

Otisak prirode

U utorak, 7. 2. 2023. godine, u Maloj galeriji Kulturnog centra, na adresi Laze Kostića 5, biće upriličeno svečano otvaranje izložbe “Otisak prirode”, autorke Emilije Beguš, s početkom u 19.00 časova.
Postavka izložbe trajaće do 4. 3. 2023. godine.

Polazište radova i inspiracija za taktilna istra živanja i obradu površine je prolaznost kao jedina konstanta. Za mene je prolaznost blisko poveza na sa promenama koje se pod uticajem vremena, spoljašnjih i unutrašnjih faktora dešavaju ljudima, stvarima, prirodi. Posuda je samo instrument, je dan stabilan objekat koji nosi različito obrađene površine; posuda ovde simbolizuje sve i svakoga ko podleže promenama, oštećenju, rastu, raspa danju. Promene su izražene kroz teksturu, kao taktilni opažaji, i nisu nužno povezani sa nega tivnim promenama – raspadanjem, nestajanjem, iako obrada površine može asocirati upravo na to. U životu i pozitivne promene izazivaju razne, okom vidljive, fakture, ili duhovne izmene koje možemo da osetimo i doživimo.
Emilija Beguš

Biografija:

Emilija Beguš (1994, Kruševac)

Diplomirala 2019. godine na Fakultetu primenjenih umetnosti, odsek Keramika. Master studije završila je na istom faklultetu 2021. godine, odsek Keramika. Učestvovala je na: • Kolektivnoj izložbi Fakulteta u Noći muzeja 2017. godine; • Kolektivnim izložbama u okviru projekta Kreativna fabrika 2016 – 2021. godine; • Jesenjem likovnom salonu u Velikoj Plani 2017. go dine; • Kolektivnoj izložbi u Muzeju primenjenih umetnosti 2019. godine; • Prolećnom likovnom salonu 2021. godine. Tokom studija bila je stipendista Fonda za mlade tal ente Republike Srbije. Živi i radi u Beogradu.

Podeli:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
vesti

Najnovije vesti

VIII Međunarodni Dečiji Baletski Festival

U nedelju, 9. juna, je održan VIII Međunarodni Dečiji Baletski Festival u Operi & Teatru Madlenianum u Beogradu. Učestvovalo je preko 2000 dece iz Srbije i regiona.
Među učesnicima su bila i deca iz Studija klasičnog baleta Kulturnog centra “Laza Kostic” Sombor koje su nastupile u dve kategorije: mlađa “Čarobne princeze” i starija “Vesele pahuljice”.

Javni čas Studija Klasičnog baleta

Poštovani, Kulturni centar „Laza Kostić“ Sombor vas poziva da prisustvujete javnom času Studija klasičnog baleta u Velikoj sali Kulturnog centra „Laza Kostić“ Sombor, na adresi

SerbianEnglish