SerbianEnglishHungarian

Otvaranje izložbe “Sentimenti”, autora Bože Ivankovića

Serija radova Sentimenti je istraživački poduhvat koji se bavi introspekcijom kroz proces beleški. Različita uzročno-posledična stanja koja se svakodnevno ponavljaju kao što su strahovi, snovi, sećanje, artikulisana su u vidu grafika. Kanalisanje i period inkubacije prestavljaju nužni deo procesa. Nakon osvešćivanja istih psiholoških pojava koje se ponavljaju, one se urezuju kroz likovne elemente kako bi oformile katarzičan duhovni razvitak. Sveopšti sentimenti su apstrahovani kroz simbole, potom objedinjeni ali i raščlanjeni. Sagledavaju se kao pojedinosti i kao celine. Metodičnost i analitičnost su izbegavane u procesu radi očuvanja verodostojnosti, spontanosti, prirode samih radova i njihovih ideja. Korišćenjem empirijskog, pročišćenim spektrom boja, cilj je približiti posmatraču fokus na teksturu.

Biografija:
Božo Ivanković (1997, Novi Sad) Diplomirao je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu 2020. godine na studijskom programu Likovne umetnosti, modul Grafika, u klasi profesora Zvonka Tilića. Master akademske studije iz Grafike završio je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu 2022. godine pod mentorstvom Aleksandra Botića. Stipendista je Dositeje, fonda za mlade talente Republike Srbije za školsku 2019/2020. godinu. Svoj rad je predstavio na tri samostalne i brojnim kolektivnim izložbama.

Podeli:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
vesti

Najnovije vesti

Otvaranje izložbe “Drvo je moj drug”

Očekujemo vas u četvrtak, 21.12.2023. godine, u Maloj galeriji Kulturnog centra “Laza Kostić” Sombor, na adresi Laze Kostića 5, gde će biti upriličeno svečano otvaranje izložbe “Drvo je moj drug”, povodom manifestacije “Drvo generacije 2023”, s početkom u 12.00 časova.

SerbianEnglish