SerbianEnglishHungarian

Otvaranje izložbe „Susret“, dr um. Miloša Šarića

Poštovani,

U utorak, 26. marta, u Velikoj galeriji Kulturnog centra „Laza Kostić“ Sombor, biće upriličeno svečano otvaranje izložbe „Susret“, dr um. Miloša Šarića, s početkom u 19.00 časova.
Postavka izložbe trajaće do 19. aprila.

Biografija:
Miloš Šarić (1991) Doktorske studije Primenjenih umetnosti i dizajna završio na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu 2019. godine, gde je prethodno odbranio i master rad iz oblasti Primenjenog vajarstva 2015. godine. Osnov ne akademske studije Vajarstva završio na Fakultetu umetnosti Univerziteta u Prištini 2014. godine. Dobitnik Treće nagrade žirija i Nagrade publike na konkursu za skulpturu Beogradski čitač 2015. godine. Druga skul ptura realizovana u okviru istog konkursa od 2016. godi ne se nalazi u Parku skulptura Lake Concord Park u Or landu (Kaselberi) na Floridi (SAD). Autor javne skulptu re Hristifora Crnilovića koja je postavljena 2023. godine u Vlasotincu. Dobitnik i sledećih nagrada: Plakete 52. Majske izložbe ULUPUDS-a Umetnički prevrat 2020. godine, nagrade ULUS-ove Prolećne izložbe Nevidljivi portret 2021. godine, Druge nagrade na izložbi radova malog formata Minijatura 6 ULUPUDS-a, 2021. godine, Specijalne nagrade na 16. Likovnom salonu mladih (Ga lerija MMC, Novi Pazar) 2023. godine i Nagrade Boris Markoš Mingo na 23. Krajiškom likovnom salonu 2023. godine. Izlagao na dvanaest samostalnih i na više od sto trideset žiriranih kolektivnih, domaćih i međunarodnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Učesnik nekoliko likovnih kolonija, a neki njegovi radovi deo su javnih prostora i privatnih i javnih kolekcija. Član ULUS-a, ULUPUDS-a i ULUKiM-a od 2016. godine. Od 2020. godine u statusu samostalnog umetnika.

S poštovanjem,
Kulturni centar “Laza Kostić” Sombor

Podeli:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
vesti

Najnovije vesti

Reč direktorice povodom Filmskog festivala

6. Somborski filmski festival ove godine će se održati u periodu od 11. do 14. jula.
“Kako je filmski festival prošle godine proslavio svoj mali jubilej, kao „Odličan” i baš je bio „za 5”, odlučili smo da ovogodišnje izdanje sagledamo kao jedan mladi početak, začetak nekih novih smerova toka festivala u vidu njegove renesanse i da mu damo priliku da se prožet svojom ekspanzijom, vrati na svoju prvobitnu zamisao festivala panonskih i podunavskih regija i zemalja.

Program filmskog festivala

Dve nedelje nas deli od ovogodišnjeg Somborskog filmskog festivala. Da li ćete nam se pridružiti?
Pogledajte šta smo vam pripremili.
Ulaz na sve projekcije je besplatan, nemojte da propustite priliku da uživate u filmskim pričama.

Filmska magija u Somboru: 6. Somborski filmski festival

Šesti Somborski filmski festival biće održan od 11. do 14. jula u organizaciji Kulturnog centra „Laza Kostić” Sombor.
Program će biti podeljen u četiri selekcije: Glavni takmičarski program, Selekcija filmova mladih autora, Panorama slovenačkog filma i Kad bi Sombor bio Holivud.

SerbianEnglish