SerbianEnglishHungarian

Otvaranje izložbe „Susret“, dr um. Miloša Šarića

Poštovani,

U utorak, 26. marta, u Velikoj galeriji Kulturnog centra „Laza Kostić“ Sombor, biće upriličeno svečano otvaranje izložbe „Susret“, dr um. Miloša Šarića, s početkom u 19.00 časova.
Postavka izložbe trajaće do 19. aprila.

Biografija:
Miloš Šarić (1991) Doktorske studije Primenjenih umetnosti i dizajna završio na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu 2019. godine, gde je prethodno odbranio i master rad iz oblasti Primenjenog vajarstva 2015. godine. Osnov ne akademske studije Vajarstva završio na Fakultetu umetnosti Univerziteta u Prištini 2014. godine. Dobitnik Treće nagrade žirija i Nagrade publike na konkursu za skulpturu Beogradski čitač 2015. godine. Druga skul ptura realizovana u okviru istog konkursa od 2016. godi ne se nalazi u Parku skulptura Lake Concord Park u Or landu (Kaselberi) na Floridi (SAD). Autor javne skulptu re Hristifora Crnilovića koja je postavljena 2023. godine u Vlasotincu. Dobitnik i sledećih nagrada: Plakete 52. Majske izložbe ULUPUDS-a Umetnički prevrat 2020. godine, nagrade ULUS-ove Prolećne izložbe Nevidljivi portret 2021. godine, Druge nagrade na izložbi radova malog formata Minijatura 6 ULUPUDS-a, 2021. godine, Specijalne nagrade na 16. Likovnom salonu mladih (Ga lerija MMC, Novi Pazar) 2023. godine i Nagrade Boris Markoš Mingo na 23. Krajiškom likovnom salonu 2023. godine. Izlagao na dvanaest samostalnih i na više od sto trideset žiriranih kolektivnih, domaćih i međunarodnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Učesnik nekoliko likovnih kolonija, a neki njegovi radovi deo su javnih prostora i privatnih i javnih kolekcija. Član ULUS-a, ULUPUDS-a i ULUKiM-a od 2016. godine. Od 2020. godine u statusu samostalnog umetnika.

S poštovanjem,
Kulturni centar “Laza Kostić” Sombor

Podeli:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
vesti

Najnovije vesti

Poštovani, U utorak, 23. aprila, u Galeriji Kulturnog centra “Laza Kostić” Sombor, biće upriličeno svečano otvaranje izložbe “Smrt vreba”, umetnika Danijela Babića, s početkom u

Predstava za decu “Asteriks i Obeliks”

Poštovani,
U petak, 19. aprila, u 18.00 časova, u Velikoj sali Kulturnog centra “Laza Kostić” Sombor, biće održana predstava za decu “Asteriks i Obeliks”, pozorišta “Sanjalište” iz Beograda.
Karte po ceni od 400 dinara možete obezbediti na biletarnici Kulturnog centra, utorkom i sredom od 10.00 do 13.00 časova, a četvrtkom, petkom i subotom od 15.00 do 20.00 časova.

Predstava ”Dogodine u isto vreme”

Poštovani,
U četvrtak, 25. aprila 2024. godine, u 20.00 časova, u Velikoj sali Kulturnog centra “Laza Kostić” Sombor, biće prikazana predstava “Dogodine u isto vreme”, pozorišta “Teatar Vihor”, iz Beograda, sa Ivanom Mihailovićem i Ankom Gaćešom Kostić u glavnim ulogama.

Svečano otvaranje izložbe “Crteži”

Poštovani,

U utorak, 2. aprila, u Maloj galeriji Kulturnog centra “Laza Kostić” Sombor, biće upriličeno svečano otvaranje izložbe “Crteži”, umetnika Dušana Stošića, s početkom u 19.00 časova.
Postavka izložbe trajaće do 26. aprila

SerbianEnglish