SerbianEnglishHungarian

Otvaranje izložbe “Tiha voda breg roni”, autorke Sanje Brezičanin

U utorak, 4.4.2023. godine, u Maloj galeriji Kulturnog centra “Laza Kostić” Sombor, biće upriličeno svečano otvaranje izložbe “Tiha voda breg roni”, autorke Sanje Brezičanin, s početkom u 19.00 časova.

Postavka izložbe trajaće do 15.4.2023. godine.

Više o izložbi:

Kao umetnik i pčelar – obe jedne od prvih ljudskih profesija, smatram da je to poziv da kroz svoju umetnost prikažem širu sliku i neshvaćenost ovih inteligentnih bića. Sam naziv izložbe “Tiha voda breg roni” ima metaforičko značenje. Upornost, požrtvovan rad i strpljenje jesu osnova jedne košnice i od koje je započela moja inspiracija. Crteži pčela i njenog života minuciozno urađen kroz samo tačke upravo to i predstavlja. Kada se govori o važnosti pčela često se navodi ovaj citat od Alberta Ajnštajna: ”Nestanu li pčele sa Zemljine površine, čovečanstvu ne bi preostalo više od četiri godine”. Ovom izložbom želim da podignem svest o trenutnoj ekološkoj situaciji i koliko su pčele zapravo bitan faktor u istoj. Krhkost pčela deo je kolektivne svesti u mnogim ljudskim društvenim oblastima, a cilj ove izložbe jeste da se barem malo utiče na današnji način razmišljanja. Verujem da je to itekako bitno i preko potrebno u današnje vreme, kada glad za profitom uništava ono malo preostalih civilizacijskih i humanih vrednosti.

Sanja Brezičanin

Biografija:

Sanja Brezičanin je rođena 1996. godine u Vršcu, gde danas živi i radi kao nastavnik Likovne kulture. Likovnu Akademiju je upisala 2015. godine u Beogradu, smer Grafika, a završila je master studije 2020. godine na istom fakultetu u klasi profesorke Katarine Zarić. Od 2017. godine redovno izlaže svoje radove kako u zemlji tako i u inostranstvu. Do sada je imala jednu samostalnu izložbu u “Tački susretanja” u Vršcu 2020. godine, a učestvovala je na preko 30 zajedničkih izložbi, na kojima bi izdvojili Treću nagradu za Malu grafiku u galeriji “La Vista” u Novom Sadu, kao i Pohvalu žirija za kategoriju Grafika i crtež na “36. Oktobarskom likovnom salonu” u Kovinu.

S poštovanjem,
Kulturni centar “Laza Kostić” Sombor

Podeli:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
vesti

Najnovije vesti

Poštovani, U utorak, 23. aprila, u Galeriji Kulturnog centra “Laza Kostić” Sombor, biće upriličeno svečano otvaranje izložbe “Smrt vreba”, umetnika Danijela Babića, s početkom u

Predstava za decu “Asteriks i Obeliks”

Poštovani,
U petak, 19. aprila, u 18.00 časova, u Velikoj sali Kulturnog centra “Laza Kostić” Sombor, biće održana predstava za decu “Asteriks i Obeliks”, pozorišta “Sanjalište” iz Beograda.
Karte po ceni od 400 dinara možete obezbediti na biletarnici Kulturnog centra, utorkom i sredom od 10.00 do 13.00 časova, a četvrtkom, petkom i subotom od 15.00 do 20.00 časova.

Predstava ”Dogodine u isto vreme”

Poštovani,
U četvrtak, 25. aprila 2024. godine, u 20.00 časova, u Velikoj sali Kulturnog centra “Laza Kostić” Sombor, biće prikazana predstava “Dogodine u isto vreme”, pozorišta “Teatar Vihor”, iz Beograda, sa Ivanom Mihailovićem i Ankom Gaćešom Kostić u glavnim ulogama.

Svečano otvaranje izložbe “Crteži”

Poštovani,

U utorak, 2. aprila, u Maloj galeriji Kulturnog centra “Laza Kostić” Sombor, biće upriličeno svečano otvaranje izložbe “Crteži”, umetnika Dušana Stošića, s početkom u 19.00 časova.
Postavka izložbe trajaće do 26. aprila

SerbianEnglish