SerbianEnglishHungarian

Otvaranje izložbe umetnika Radeta Markovića, pod nazivom „Predlog enterijera za kabinet ministra vojnog“

U utorak, 23.5.2023. godine, u Velikoj galeriji Kulturnog centra „Laza Kostić“ Sombor, biće upriličeno svečano otvaranje izložbe umetnika Radeta Markovića, pod nazivom „Predlog enterijera za kabinet ministra vojnog“, s početkom u 19.00 časova.

Postavka izložbe trajaće do 16.6.2023. godine.

Biografija:

Radivoje Marković (1957, Kraljevo) Završio je Građevinski fakultet u Beogradu. Autodidakt. Slikarstvo je učio u ateljeu Nenada Damjanovića. Slika od 1984, a skulpture, funkcionalne skulpture i umetnički nameštaj pravi od 1993. Član je ULUS-a i ULUPUDS-a. Osnivač je i vlasnik Umetničke radionice : „Otvoreni atelje Rade Marković”. Osnivač je manifestacije „ART MARKET”-a u Beogradu, predsednik je udruženja „SCASAs”. Predsednik je Vajarske sekcije Udruženja likovnih umetnika Srbije od 2010. do 2016. Inicijator je i organizator izložbe Izložba vajara Srbije koja se svake godine održava u Beogradu od 2012. godine. Jedan od osnivača „RMD” dizajn studija. Imao je preko 40 samostalnih izložbi u zemlji i inostranstvu Živi i radi u Beogradu.

Podeli:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
vesti

Najnovije vesti

Otvaranje izložbe “Drvo je moj drug”

Očekujemo vas u četvrtak, 21.12.2023. godine, u Maloj galeriji Kulturnog centra “Laza Kostić” Sombor, na adresi Laze Kostića 5, gde će biti upriličeno svečano otvaranje izložbe “Drvo je moj drug”, povodom manifestacije “Drvo generacije 2023”, s početkom u 12.00 časova.

SerbianEnglish