Otvorena manifestacija „Muzeji za 10“

Sinoć je u Somboru otvorena manifestacija pod nazivom „Muzeji za 10“, u organizaciji  KC „Laza Kostić“ Sombor, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

U okviru ove manifestacije, somborci su u Galeriji KC „Laza Kostić“, mogli da vide izložbu Nenada Golijanina „Godina svinje“, u Gradskom muzeju aktuelnu izložbu stripa Miodraga Mikice Ivanovića, kao i tematsku izložbu „Crteži sa fronta” u Galeriji „Milan Konjović“.

„Večeras naš grad i još 50 gradova u Srbiji, zapravo 100 muzeja i srodnih ustanova, obeležavaju evropsku „Noć muzeja“ i to sedamnaestu po redu“, rekla je Vesna Šašić, direktorka KC „Laza Kostić“ Sombor.

Posebnu pažnju naših sugrađana, posebno onih najmlađih, izazvao je takozvani“selfi plato“, gde su svi oni koji vole da se fotografišu mogli to da učine sami ili da ih fotografiše profesionalni fotograf, a fotografije će biti dostupne na Fejsbuk stranici ili pak na Instagramu Kulturnog centra „Laza Kostić“ Sombor.

Manifestacija „Muzeji za 10“ je nacionalna muzejska inicijativa, najveća u Srbiji i jedinstvena u Evropi, a koordinira je Nacionalni komitet Međunarodnog saveta muzeja – ICOM Srbija.

Podeli:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
vesti

Najnovije vesti

Muzeji za 10

U okviru manifestacije “Muzeji za 10” Kulturni centar je za posetioce pripremio posebno iznenadjenje.   Možete nas posetiti na Trgu umetnika, iza Galerije Milan Konjović,

Predstava “Tri praseta”

U subotu, 21. 5. 2022. godine, u 17.00 časova, u „Fabrici snova“, na adresi Venac Radomira Putnika 2, biće prikazana predstava „Tri praseta“, Pozorišta “Čarapa”

U čast Zoranu Radmiloviću

11. maja u Velikoj sali Kulturnog centra “Laza Kostić” Sombor biće realizovan program “U čast Zoranu Radmiloviću” u okviru koga će biti prikazan višestruko nagrađivani