SerbianEnglishHungarian

Otvorena manifestacija „Muzeji za 10“

Sinoć je u Somboru otvorena manifestacija pod nazivom „Muzeji za 10“, u organizaciji  KC „Laza Kostić“ Sombor, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

U okviru ove manifestacije, somborci su u Galeriji KC „Laza Kostić“, mogli da vide izložbu Nenada Golijanina „Godina svinje“, u Gradskom muzeju aktuelnu izložbu stripa Miodraga Mikice Ivanovića, kao i tematsku izložbu „Crteži sa fronta” u Galeriji „Milan Konjović“.

„Večeras naš grad i još 50 gradova u Srbiji, zapravo 100 muzeja i srodnih ustanova, obeležavaju evropsku „Noć muzeja“ i to sedamnaestu po redu“, rekla je Vesna Šašić, direktorka KC „Laza Kostić“ Sombor.

Posebnu pažnju naših sugrađana, posebno onih najmlađih, izazvao je takozvani“selfi plato“, gde su svi oni koji vole da se fotografišu mogli to da učine sami ili da ih fotografiše profesionalni fotograf, a fotografije će biti dostupne na Fejsbuk stranici ili pak na Instagramu Kulturnog centra „Laza Kostić“ Sombor.

Manifestacija „Muzeji za 10“ je nacionalna muzejska inicijativa, najveća u Srbiji i jedinstvena u Evropi, a koordinira je Nacionalni komitet Međunarodnog saveta muzeja – ICOM Srbija.

Podeli:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
vesti

Najnovije vesti

Otvaranje izložbe “Drvo je moj drug”

Očekujemo vas u četvrtak, 21.12.2023. godine, u Maloj galeriji Kulturnog centra “Laza Kostić” Sombor, na adresi Laze Kostića 5, gde će biti upriličeno svečano otvaranje izložbe “Drvo je moj drug”, povodom manifestacije “Drvo generacije 2023”, s početkom u 12.00 časova.

SerbianEnglish