SerbianEnglishHungarian

Otvorena manifestacija „Muzeji za 10“

Sinoć je u Somboru otvorena manifestacija pod nazivom „Muzeji za 10“, u organizaciji  KC „Laza Kostić“ Sombor, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

U okviru ove manifestacije, somborci su u Galeriji KC „Laza Kostić“, mogli da vide izložbu Nenada Golijanina „Godina svinje“, u Gradskom muzeju aktuelnu izložbu stripa Miodraga Mikice Ivanovića, kao i tematsku izložbu „Crteži sa fronta” u Galeriji „Milan Konjović“.

„Večeras naš grad i još 50 gradova u Srbiji, zapravo 100 muzeja i srodnih ustanova, obeležavaju evropsku „Noć muzeja“ i to sedamnaestu po redu“, rekla je Vesna Šašić, direktorka KC „Laza Kostić“ Sombor.

Posebnu pažnju naših sugrađana, posebno onih najmlađih, izazvao je takozvani“selfi plato“, gde su svi oni koji vole da se fotografišu mogli to da učine sami ili da ih fotografiše profesionalni fotograf, a fotografije će biti dostupne na Fejsbuk stranici ili pak na Instagramu Kulturnog centra „Laza Kostić“ Sombor.

Manifestacija „Muzeji za 10“ je nacionalna muzejska inicijativa, najveća u Srbiji i jedinstvena u Evropi, a koordinira je Nacionalni komitet Međunarodnog saveta muzeja – ICOM Srbija.

Podeli:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
vesti

Najnovije vesti

VIII Međunarodni Dečiji Baletski Festival

U nedelju, 9. juna, je održan VIII Međunarodni Dečiji Baletski Festival u Operi & Teatru Madlenianum u Beogradu. Učestvovalo je preko 2000 dece iz Srbije i regiona.
Među učesnicima su bila i deca iz Studija klasičnog baleta Kulturnog centra “Laza Kostic” Sombor koje su nastupile u dve kategorije: mlađa “Čarobne princeze” i starija “Vesele pahuljice”.

Javni čas Studija Klasičnog baleta

Poštovani, Kulturni centar „Laza Kostić“ Sombor vas poziva da prisustvujete javnom času Studija klasičnog baleta u Velikoj sali Kulturnog centra „Laza Kostić“ Sombor, na adresi

SerbianEnglish