SerbianEnglishHungarian

Predstava “Čudesna šuma”

U petak, 16.12.2022. godine, u „Fabrici snova“, na adresi Venac Radomira Putnika 2, održaće se predstava „Čudesna šuma “, Pozorišta „Čarapa “ iz Beograda, s početkom u 18.00 časova.

 

Karte po ceni od 300 dinara možete obezbediti na Vencu Radomira Putnika 2, radnim danima, počevši od utorka, 13.12.2022. godine, u terminu od 10.00 do 13.00 časova, kao i na dan predstave od 17.00 časova.

Predstava je nastala po knjizi Katarine Ralić, „Čudesna šuma“ gde kroz priču iz slovenske mitologije, a koristeći kao dominantan izraz teatar senki ( i igrane delove), uz čudesan spoj svetla, senke i bajkovite, nežne naracije, na izuzetno maštovit i prijemčiv način, približava deci čudesni svet stvarnih i mitskih bića prirode a posebno šume i vode.

Ideja stvaralaca predstave je bila da se za novogodišnje praznike ponudi deci promišljeno i vredno štivo kao podloga za poseban pozorišni doživljaj. Nije uvek obavezno decu samo zabaviti i nasmejati za novogodišnje praznike. Želja nam je da deca kroz ovakav pozorišni doživljaj ne zapamte samo Deda Mraza i poklone koje dobiju, već da predstava bude ono što će im posebno okupirati pažnju i podstaći maštu. Predstava koju će voleti i roditelji.

Posebno komponovana muzika, scenografija i izuzetno bogat i maštovit kostim pripovedača( kreirao Boris Čakširan), uvode decu u svet teatra na poseban način, koji će ostaviti na njih utisak koji će pamtiti i prepričavati. U stvaranju predstave učestvovala su  četiri glumca – Miroljub Turajlija, Valentina Pavličić ( članovi ansambla Pozorišta na Terazijama), Marko Marković i Maja Nikolić ( afirmisani glumci, igraju na nekoliko beogradskih pozorišnih scena i u popularnim TV serijama ). Svi glumci imaju dugugodišnje iskustvo u sinhronizaciji crtanih filmova, serija i velikih, filmskih animiranih bioskopskih hitova.

Za senke su zaduženi bili Miroljub Turajlija, Marko Marković, Maja Nikolić i Valentina Pavličić.

Kroz priču će vas voditi, Valentina Pavličić, sve do dolaska Deda Mraza.

Podeli:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
vesti

Najnovije vesti

Predstava za decu “Asteriks i Obeliks”

Poštovani,
U petak, 19. aprila, u 18.00 časova, u Velikoj sali Kulturnog centra “Laza Kostić” Sombor, biće održana predstava za decu “Asteriks i Obeliks”, pozorišta “Sanjalište” iz Beograda.
Karte po ceni od 400 dinara možete obezbediti na biletarnici Kulturnog centra, utorkom i sredom od 10.00 do 13.00 časova, a četvrtkom, petkom i subotom od 15.00 do 20.00 časova.

Predstava ”Dogodine u isto vreme”

Poštovani,
U četvrtak, 25. aprila 2024. godine, u 20.00 časova, u Velikoj sali Kulturnog centra “Laza Kostić” Sombor, biće prikazana predstava “Dogodine u isto vreme”, pozorišta “Teatar Vihor”, iz Beograda, sa Ivanom Mihailovićem i Ankom Gaćešom Kostić u glavnim ulogama.

Svečano otvaranje izložbe “Crteži”

Poštovani,

U utorak, 2. aprila, u Maloj galeriji Kulturnog centra “Laza Kostić” Sombor, biće upriličeno svečano otvaranje izložbe “Crteži”, umetnika Dušana Stošića, s početkom u 19.00 časova.
Postavka izložbe trajaće do 26. aprila

Otvaranje izložbe „Susret“, dr um. Miloša Šarića

Poštovani,

U utorak, 26. marta, u Velikoj galeriji Kulturnog centra „Laza Kostić“ Sombor, biće upriličeno svečano otvaranje izložbe „Susret“, dr um. Miloša Šarića, s početkom u 19.00 časova.
Postavka izložbe trajaće do 19. aprila…

SerbianEnglish