SerbianEnglishHungarian

Predstava “Čudesna šuma”

U petak, 16.12.2022. godine, u „Fabrici snova“, na adresi Venac Radomira Putnika 2, održaće se predstava „Čudesna šuma “, Pozorišta „Čarapa “ iz Beograda, s početkom u 18.00 časova.

 

Karte po ceni od 300 dinara možete obezbediti na Vencu Radomira Putnika 2, radnim danima, počevši od utorka, 13.12.2022. godine, u terminu od 10.00 do 13.00 časova, kao i na dan predstave od 17.00 časova.

Predstava je nastala po knjizi Katarine Ralić, „Čudesna šuma“ gde kroz priču iz slovenske mitologije, a koristeći kao dominantan izraz teatar senki ( i igrane delove), uz čudesan spoj svetla, senke i bajkovite, nežne naracije, na izuzetno maštovit i prijemčiv način, približava deci čudesni svet stvarnih i mitskih bića prirode a posebno šume i vode.

Ideja stvaralaca predstave je bila da se za novogodišnje praznike ponudi deci promišljeno i vredno štivo kao podloga za poseban pozorišni doživljaj. Nije uvek obavezno decu samo zabaviti i nasmejati za novogodišnje praznike. Želja nam je da deca kroz ovakav pozorišni doživljaj ne zapamte samo Deda Mraza i poklone koje dobiju, već da predstava bude ono što će im posebno okupirati pažnju i podstaći maštu. Predstava koju će voleti i roditelji.

Posebno komponovana muzika, scenografija i izuzetno bogat i maštovit kostim pripovedača( kreirao Boris Čakširan), uvode decu u svet teatra na poseban način, koji će ostaviti na njih utisak koji će pamtiti i prepričavati. U stvaranju predstave učestvovala su  četiri glumca – Miroljub Turajlija, Valentina Pavličić ( članovi ansambla Pozorišta na Terazijama), Marko Marković i Maja Nikolić ( afirmisani glumci, igraju na nekoliko beogradskih pozorišnih scena i u popularnim TV serijama ). Svi glumci imaju dugugodišnje iskustvo u sinhronizaciji crtanih filmova, serija i velikih, filmskih animiranih bioskopskih hitova.

Za senke su zaduženi bili Miroljub Turajlija, Marko Marković, Maja Nikolić i Valentina Pavličić.

Kroz priču će vas voditi, Valentina Pavličić, sve do dolaska Deda Mraza.

Podeli:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
vesti

Najnovije vesti

Reč direktorice povodom Filmskog festivala

6. Somborski filmski festival ove godine će se održati u periodu od 11. do 14. jula.
“Kako je filmski festival prošle godine proslavio svoj mali jubilej, kao „Odličan” i baš je bio „za 5”, odlučili smo da ovogodišnje izdanje sagledamo kao jedan mladi početak, začetak nekih novih smerova toka festivala u vidu njegove renesanse i da mu damo priliku da se prožet svojom ekspanzijom, vrati na svoju prvobitnu zamisao festivala panonskih i podunavskih regija i zemalja.

Program filmskog festivala

Dve nedelje nas deli od ovogodišnjeg Somborskog filmskog festivala. Da li ćete nam se pridružiti?
Pogledajte šta smo vam pripremili.
Ulaz na sve projekcije je besplatan, nemojte da propustite priliku da uživate u filmskim pričama.

SerbianEnglish