SerbianEnglishHungarian

Predstava “Tri praseta”

U subotu, 21. 5. 2022. godine, u 17.00 časova, u „Fabrici snova“, na adresi Venac Radomira Putnika 2, biće prikazana predstava „Tri praseta“, Pozorišta “Čarapa” iz Beograda.

 

Karte po ceni od 300 dinara dostupne su u prodaji radnim danima, počevši od ponedeljka, 16. 5. 2022. godine, u terminu od 10.00 do 13.00 časova, ili na dan predstave od 16.00 do 17.00 časova.

 

Režija i kostim- Valentina Pavličić

Scenografija i lutke- Boris Čerškov

Muzika-Marko Nikolić

Koreografija-Kristina Damnjanović

Igraju-Ana Korać/ Marko Marković, Valentina Pavličić i Nikola Krneta

Tehničko vođstvo- Vladimir Milićević

 

 

Poznata bajka namenjena najmlađima, baš onima koji se uče pozorištu, ali i malo većima. Lutke, scena i muzika su izuzetno prijemčivi, romantični i meki, kao kada su nekada nama pričali bajke. Namenjena najmlađima, kako jaslenom uzrastu, tako i onim starijima, jer nema ničega agresivnog, mnogo je zanimljivih i maštovitih scenskih rešenja koja neprikosnoveno drže pažnju dece tokom čitave predstave.

 

Reč pisca:

 

Priča ο tri praseta je odavno dobro poznata i obavezna „početna lektira,, za decu. Prijemčiva i toliko šarmantno jednostavna da joj boš zbog toga nije neophodno osavremenjavanje da bi opstala u konkurenciji modernih „tehno-bajki”. Naprotiv! Ova predstava poštuje upravo tu jednostavnost, čuva dobro poznate lajt-motive i dodaje još po neki lik, καο što, na primer, Beli zec i Šarena lopta, igrajući se „Tri praseta”, otkrivoju pouku priče.

 

Reč reditelja:

 

IGRA. Poput ljubavi – čarobna. Nezamenjiva. Jedinstvena spona sa maštom, sa drugima, sa detinjstvom, sa najboljim u nama. Ko odraste α sačuva γ sebi dar da ume da se zaigra, ko sačuva DETE U SEBI, neizmerno je bogat. Mi se igramo lutkama. Kao i deca. Ako nam se deca budu pridružila u našem „zaigravanju”, ako nas na trenutak puste u svoj svet, mi ćemo biti srećni.

Zato, HAJDE DA SE IGRAMO TRI PRASETA !!

 

Uz ovu,ali i sve ostale predstave u ČARAPI, deca se uče pravim vrednostima  u životu, ali i u umetnosti.

 

Predstava traje 40 min.

Podeli:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
vesti

Najnovije vesti

Otvaranje izložbe “Drvo je moj drug”

Očekujemo vas u četvrtak, 21.12.2023. godine, u Maloj galeriji Kulturnog centra “Laza Kostić” Sombor, na adresi Laze Kostića 5, gde će biti upriličeno svečano otvaranje izložbe “Drvo je moj drug”, povodom manifestacije “Drvo generacije 2023”, s početkom u 12.00 časova.

SerbianEnglish