SerbianEnglishHungarian

Predstava za decu “Veselo pozorište” Pan teatar

U petak, 04.11.2022. godine, u “Fabrici snova”, na adresi Venac Radomira Putnika 2, održaće se predstava “Veselo pozorište”, pozorišta “Pan teatar”, s početkom u 18.00 časova.

Karte po ceni od 300 dinara mozete obezbediti na Vencu Radomira Putnika 2, radnim danima, počevši od ponedeljka, 31.10.2022. godine, u terminu od 10.00 do 13.00 časova, kao i na dan predstave od 17.00 časova.

 

Predstava je prilagođena deci školskog uzrasta od prvog do osmog razreda osnovne škole. Granica se može pomerati zavisno od procene nastavnika. Sam naslov “VESELO POZORIŠTE” govori da predstava ima komični karakter, tj. scene koje se igraju prezentuju naša tri velika pisca -komediografa, tri velikana srpske književnosti: Nušića, Sremca i Ćopića u svojsvojoj veličini.

Dela idu ovim redom:

1. STEVAN SREMAC -“POP ĆIRA I POP SPIRA”

Scena po povratku popa Ćire iz Temišvara. Ćira “podnosi izveštaj” popadiji Persi u vezisa boravkom u Tempšvaru i držanjem pred njegovim Preosveštenstvom Vladikom. Naravno, konjskizub je neizbežan deo priče čija je žrtva, upravo, pop Ćira!

 

2. BRANISLAV NUŠIĆ-“MILAN I MARICA” (jednočinka)

Ljubavna scena za decu. Veoma komična i razigrana “Ljubavna scena” za decu u kojoj su akterijedan dečak od 12 i devojčica od 13 godina. Scena je veoma atraktivna.

 

3. BRANKO ĆOPIĆ – “DOŽIVLjAJI NIKOLETINE BURSAĆA”

Scena: nezgodan saputnik.
Nikoletina Bursać pokušava da reši partijski zadatak i posle mnogo peripetija uspeva daprebaci na oslobođenu teritoriju devojčicu Ernu kojaje igrom slučaja Jevrejka!

 

Skraćena objašnjenja koja dajemo predpostavljaju da nastavnik, pedagog ili drugoprofesionalno lice zaduženo za ovu delatnost poznaje fabulu navedenih dela.

Sam pristup predstavi je neobičan, a sama pozorišna predstava ima edukativni, obrazovni,estetski, moralni i umetnički sadržaj. Učenici i sami učestvuju u predstavi. Upoznaju se saelementarnim pojmovima iz pozorišne umetnosti koju i sami nastavnici predaju u sklopu svogpredmeta. Kuriozitet same predstaveje da se glumci šminkaju, maskiraju, i oblače na sceni štojesvojevrsna demistifikacija pozorišta koje se odigrava iza scene a koju gledalac ne može da vidi.

Srećni smo i počastvovani mogućnošću da budemo gosti u vašoj školi. Akteri ovepredstave su glumci Pozorišta na Terazijama iz Beograda:

ELIZABETA ĐOREVSKA ( “UBICE MOG OCA”, „NEPOBEDIVO SRCE“, „ČARLSTON ZA OGNjENKU“ )

MARKO MILOŠEVIĆ ( „ NEBOJŠA ČELIK „ , „ DRŽAVNI SLUŽBENIK“ „ŠIFRA DENZOR“ „JUTRO ĆE PROMENITI SVE“ „PORED MENE“ )

Podeli:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
vesti

Najnovije vesti

Poštovani, U utorak, 23. aprila, u Galeriji Kulturnog centra “Laza Kostić” Sombor, biće upriličeno svečano otvaranje izložbe “Smrt vreba”, umetnika Danijela Babića, s početkom u

Predstava za decu “Asteriks i Obeliks”

Poštovani,
U petak, 19. aprila, u 18.00 časova, u Velikoj sali Kulturnog centra “Laza Kostić” Sombor, biće održana predstava za decu “Asteriks i Obeliks”, pozorišta “Sanjalište” iz Beograda.
Karte po ceni od 400 dinara možete obezbediti na biletarnici Kulturnog centra, utorkom i sredom od 10.00 do 13.00 časova, a četvrtkom, petkom i subotom od 15.00 do 20.00 časova.

Predstava ”Dogodine u isto vreme”

Poštovani,
U četvrtak, 25. aprila 2024. godine, u 20.00 časova, u Velikoj sali Kulturnog centra “Laza Kostić” Sombor, biće prikazana predstava “Dogodine u isto vreme”, pozorišta “Teatar Vihor”, iz Beograda, sa Ivanom Mihailovićem i Ankom Gaćešom Kostić u glavnim ulogama.

Svečano otvaranje izložbe “Crteži”

Poštovani,

U utorak, 2. aprila, u Maloj galeriji Kulturnog centra “Laza Kostić” Sombor, biće upriličeno svečano otvaranje izložbe “Crteži”, umetnika Dušana Stošića, s početkom u 19.00 časova.
Postavka izložbe trajaće do 26. aprila

SerbianEnglish