SerbianEnglishHungarian

Predstava za decu “Veselo pozorište” Pan teatar

U petak, 04.11.2022. godine, u “Fabrici snova”, na adresi Venac Radomira Putnika 2, održaće se predstava “Veselo pozorište”, pozorišta “Pan teatar”, s početkom u 18.00 časova.

Karte po ceni od 300 dinara mozete obezbediti na Vencu Radomira Putnika 2, radnim danima, počevši od ponedeljka, 31.10.2022. godine, u terminu od 10.00 do 13.00 časova, kao i na dan predstave od 17.00 časova.

 

Predstava je prilagođena deci školskog uzrasta od prvog do osmog razreda osnovne škole. Granica se može pomerati zavisno od procene nastavnika. Sam naslov “VESELO POZORIŠTE” govori da predstava ima komični karakter, tj. scene koje se igraju prezentuju naša tri velika pisca -komediografa, tri velikana srpske književnosti: Nušića, Sremca i Ćopića u svojsvojoj veličini.

Dela idu ovim redom:

1. STEVAN SREMAC -“POP ĆIRA I POP SPIRA”

Scena po povratku popa Ćire iz Temišvara. Ćira “podnosi izveštaj” popadiji Persi u vezisa boravkom u Tempšvaru i držanjem pred njegovim Preosveštenstvom Vladikom. Naravno, konjskizub je neizbežan deo priče čija je žrtva, upravo, pop Ćira!

 

2. BRANISLAV NUŠIĆ-“MILAN I MARICA” (jednočinka)

Ljubavna scena za decu. Veoma komična i razigrana “Ljubavna scena” za decu u kojoj su akterijedan dečak od 12 i devojčica od 13 godina. Scena je veoma atraktivna.

 

3. BRANKO ĆOPIĆ – “DOŽIVLjAJI NIKOLETINE BURSAĆA”

Scena: nezgodan saputnik.
Nikoletina Bursać pokušava da reši partijski zadatak i posle mnogo peripetija uspeva daprebaci na oslobođenu teritoriju devojčicu Ernu kojaje igrom slučaja Jevrejka!

 

Skraćena objašnjenja koja dajemo predpostavljaju da nastavnik, pedagog ili drugoprofesionalno lice zaduženo za ovu delatnost poznaje fabulu navedenih dela.

Sam pristup predstavi je neobičan, a sama pozorišna predstava ima edukativni, obrazovni,estetski, moralni i umetnički sadržaj. Učenici i sami učestvuju u predstavi. Upoznaju se saelementarnim pojmovima iz pozorišne umetnosti koju i sami nastavnici predaju u sklopu svogpredmeta. Kuriozitet same predstaveje da se glumci šminkaju, maskiraju, i oblače na sceni štojesvojevrsna demistifikacija pozorišta koje se odigrava iza scene a koju gledalac ne može da vidi.

Srećni smo i počastvovani mogućnošću da budemo gosti u vašoj školi. Akteri ovepredstave su glumci Pozorišta na Terazijama iz Beograda:

ELIZABETA ĐOREVSKA ( “UBICE MOG OCA”, „NEPOBEDIVO SRCE“, „ČARLSTON ZA OGNjENKU“ )

MARKO MILOŠEVIĆ ( „ NEBOJŠA ČELIK „ , „ DRŽAVNI SLUŽBENIK“ „ŠIFRA DENZOR“ „JUTRO ĆE PROMENITI SVE“ „PORED MENE“ )

Podeli:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
vesti

Najnovije vesti

Reč direktorice povodom Filmskog festivala

6. Somborski filmski festival ove godine će se održati u periodu od 11. do 14. jula.
“Kako je filmski festival prošle godine proslavio svoj mali jubilej, kao „Odličan” i baš je bio „za 5”, odlučili smo da ovogodišnje izdanje sagledamo kao jedan mladi početak, začetak nekih novih smerova toka festivala u vidu njegove renesanse i da mu damo priliku da se prožet svojom ekspanzijom, vrati na svoju prvobitnu zamisao festivala panonskih i podunavskih regija i zemalja.

Program filmskog festivala

Dve nedelje nas deli od ovogodišnjeg Somborskog filmskog festivala. Da li ćete nam se pridružiti?
Pogledajte šta smo vam pripremili.
Ulaz na sve projekcije je besplatan, nemojte da propustite priliku da uživate u filmskim pričama.

SerbianEnglish