SerbianEnglishHungarian

Projekcije filma „Garaviceˮ u Eparhiji bačkoj

12. marta u 18:00 časova – Velika sala Kulturnog centra „Laza Kostićˮ Sombor

Ulaz slobodan!

Sa blagoslovom Njegovog Preosveštenstva Episkopa bačkog dr Irineja, u organizaciji Informativne službe Eparhije bačke, biće održane projekcije filma „Garaviceˮ, autora Dragana Radovića.
Dokumentarni film „Garaviceˮ donosi priču o jednom od najvećih stratišta srpskog naroda tokom Drugog svetskog rata. Film objašnjava i posledice koje su usledile posle likvidacijâ na Garavicama i drugim masovnim stratištima u Bihaću, Cazinu, Velikoj Kladuši, Bosanskoj Krupi i Bosanskom Petrovcu. Film je zasnovan na više od tri hiljade dokumenata (sudske presude, saslušanja, zapisnici, izveštaji, proglasi i drugi dokumenti) i živoj reči dvadeset i sedam preživelih svedoka, od kojih u filmu govori njih petnaest. Osim filma, u izdanju Fondacije „Zaboravljeni korijeniˮ objavljen je i istorijski roman Korana ko rana, koji je zabranjen 1961. godine.

Podeli:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
vesti

Najnovije vesti

Poštovani, U utorak, 23. aprila, u Galeriji Kulturnog centra “Laza Kostić” Sombor, biće upriličeno svečano otvaranje izložbe “Smrt vreba”, umetnika Danijela Babića, s početkom u

Predstava za decu “Asteriks i Obeliks”

Poštovani,
U petak, 19. aprila, u 18.00 časova, u Velikoj sali Kulturnog centra “Laza Kostić” Sombor, biće održana predstava za decu “Asteriks i Obeliks”, pozorišta “Sanjalište” iz Beograda.
Karte po ceni od 400 dinara možete obezbediti na biletarnici Kulturnog centra, utorkom i sredom od 10.00 do 13.00 časova, a četvrtkom, petkom i subotom od 15.00 do 20.00 časova.

Predstava ”Dogodine u isto vreme”

Poštovani,
U četvrtak, 25. aprila 2024. godine, u 20.00 časova, u Velikoj sali Kulturnog centra “Laza Kostić” Sombor, biće prikazana predstava “Dogodine u isto vreme”, pozorišta “Teatar Vihor”, iz Beograda, sa Ivanom Mihailovićem i Ankom Gaćešom Kostić u glavnim ulogama.

Svečano otvaranje izložbe “Crteži”

Poštovani,

U utorak, 2. aprila, u Maloj galeriji Kulturnog centra “Laza Kostić” Sombor, biće upriličeno svečano otvaranje izložbe “Crteži”, umetnika Dušana Stošića, s početkom u 19.00 časova.
Postavka izložbe trajaće do 26. aprila

SerbianEnglish