SerbianEnglishHungarian

Reč direktorice povodom Filmskog festivala

6. Somborski filmski festival ove godine će se održati u periodu od 11. do 14. jula.

Novi nastavci  i mladi počeci

“Kako je filmski festival prošle godine proslavio svoj mali jubilej, kao „Odličan” i baš je bio „za 5”, odlučili smo da ovogodišnje izdanje sagledamo kao jedan mladi početak, začetak nekih novih smerova toka festivala u vidu njegove renesanse i da mu damo priliku da se prožet svojom ekspanzijom, vrati na svoju prvobitnu zamisao festivala panonskih i podunavskih regija i zemalja. Kao i prethodnih godina, sve nagrade nose ime Ernesta Bošnjaka, koji je neporecivo, kako jugoslovenski, tako i vanvremenski, kinematografski pečat grada Sombora.

S radošću ističemo da će ovogodišnji prateći program značajno upotpuniti ovogodišnje izdanje festivala, u okviru kog ćemo pored tradiconalnih razgovora o odabranim filmovima, imati priliku da svečano razotkrijemo novu književnu ideju i delo koje ukazuje koliko je Sombor plodna sredina kontinuiranog razvoja filmske umetnosti. Ove godine, važno obeležje propratnog programa festivala pružiće i izvanredna izložba u galeriji Kulturnog centra, u duhu filma i festivala, pod nazivom „Bata u 90 slika”.

Posebnu zahvalnost ističemo našem gradu Somboru, na nesebičnoj podršci i velikoj pomoći, Niškom kulturnom centru, kojem smo posebno zahvalni za uzornu saradnju, kao i Filmskom centru Srbije koji nam je svojom podrškom, pružio veliku radost.

Čast mi je što sam predvodnik ovog projekta i sa nestrpljenjem i radošću vas pozivam, sa svojim saradnicima, da budete deo ovogodišnjeg izdanja Somborskog filmskog festivala”, poručila je direktorica festivala Ksenija Janković.

Podeli:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
vesti

Najnovije vesti

Reč direktorice povodom Filmskog festivala

6. Somborski filmski festival ove godine će se održati u periodu od 11. do 14. jula.
“Kako je filmski festival prošle godine proslavio svoj mali jubilej, kao „Odličan” i baš je bio „za 5”, odlučili smo da ovogodišnje izdanje sagledamo kao jedan mladi početak, začetak nekih novih smerova toka festivala u vidu njegove renesanse i da mu damo priliku da se prožet svojom ekspanzijom, vrati na svoju prvobitnu zamisao festivala panonskih i podunavskih regija i zemalja.

Program filmskog festivala

Dve nedelje nas deli od ovogodišnjeg Somborskog filmskog festivala. Da li ćete nam se pridružiti?
Pogledajte šta smo vam pripremili.
Ulaz na sve projekcije je besplatan, nemojte da propustite priliku da uživate u filmskim pričama.

SerbianEnglish