SerbianEnglishHungarian

Sećanje na Milenka Buišu

Uz 77. godišnjicu rođenja akademskog vajara i slikara Milenka Buiše Mita (Sivac 1946 – Sombor 2019), u Galeriji Kulturnog centra „Laza Kostić“ u Somboru biće priređena postavka slika, skultpura i crteža ovog istaknutog likovnog stvaraoca. Iz umetnikove zaostavštine odabrane su tematski raznovrsna dela, a preovlađuju slike iz obimnog ciklusa „Konji koji jure“ po kome je Buiša zasigurno, bio i najpoznatiji i što je vremenom postalo znakom njegovog stvaralačkog identiteta.

Izložba pod nazivom „MEMENTO 77. ODMAH SE VRAĆAM“ ima retrospektivni karakter. Njen autor je Nebojša Vasić, akademski slikar, a autor teksta u pratećem katalogu je David Kecman Dako, pisac i kritičar iz Sombora, čija će se reč o likovnoj poetici Milenka Buiše Mita, inače nekadašnjeg likovnog pedagoga i urednika likovnih programa u Kulturnom Centru “Laza Kostić“, čuti i na otvaranju postavke, u utorak, 17. oktobra, u 19 sati.

Podeli:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
vesti

Najnovije vesti

Predstava za decu “Asteriks i Obeliks”

Poštovani,
U petak, 19. aprila, u 18.00 časova, u Velikoj sali Kulturnog centra “Laza Kostić” Sombor, biće održana predstava za decu “Asteriks i Obeliks”, pozorišta “Sanjalište” iz Beograda.
Karte po ceni od 400 dinara možete obezbediti na biletarnici Kulturnog centra, utorkom i sredom od 10.00 do 13.00 časova, a četvrtkom, petkom i subotom od 15.00 do 20.00 časova.

Predstava ”Dogodine u isto vreme”

Poštovani,
U četvrtak, 25. aprila 2024. godine, u 20.00 časova, u Velikoj sali Kulturnog centra “Laza Kostić” Sombor, biće prikazana predstava “Dogodine u isto vreme”, pozorišta “Teatar Vihor”, iz Beograda, sa Ivanom Mihailovićem i Ankom Gaćešom Kostić u glavnim ulogama.

Svečano otvaranje izložbe “Crteži”

Poštovani,

U utorak, 2. aprila, u Maloj galeriji Kulturnog centra “Laza Kostić” Sombor, biće upriličeno svečano otvaranje izložbe “Crteži”, umetnika Dušana Stošića, s početkom u 19.00 časova.
Postavka izložbe trajaće do 26. aprila

Otvaranje izložbe „Susret“, dr um. Miloša Šarića

Poštovani,

U utorak, 26. marta, u Velikoj galeriji Kulturnog centra „Laza Kostić“ Sombor, biće upriličeno svečano otvaranje izložbe „Susret“, dr um. Miloša Šarića, s početkom u 19.00 časova.
Postavka izložbe trajaće do 19. aprila…

SerbianEnglish