SerbianEnglishHungarian

Sećanje na Milenka Buišu

Uz 77. godišnjicu rođenja akademskog vajara i slikara Milenka Buiše Mita (Sivac 1946 – Sombor 2019), u Galeriji Kulturnog centra „Laza Kostić“ u Somboru biće priređena postavka slika, skultpura i crteža ovog istaknutog likovnog stvaraoca. Iz umetnikove zaostavštine odabrane su tematski raznovrsna dela, a preovlađuju slike iz obimnog ciklusa „Konji koji jure“ po kome je Buiša zasigurno, bio i najpoznatiji i što je vremenom postalo znakom njegovog stvaralačkog identiteta.

Izložba pod nazivom „MEMENTO 77. ODMAH SE VRAĆAM“ ima retrospektivni karakter. Njen autor je Nebojša Vasić, akademski slikar, a autor teksta u pratećem katalogu je David Kecman Dako, pisac i kritičar iz Sombora, čija će se reč o likovnoj poetici Milenka Buiše Mita, inače nekadašnjeg likovnog pedagoga i urednika likovnih programa u Kulturnom Centru “Laza Kostić“, čuti i na otvaranju postavke, u utorak, 17. oktobra, u 19 sati.

Podeli:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
vesti

Najnovije vesti

Otvaranje izložbe “Drvo je moj drug”

Očekujemo vas u četvrtak, 21.12.2023. godine, u Maloj galeriji Kulturnog centra “Laza Kostić” Sombor, na adresi Laze Kostića 5, gde će biti upriličeno svečano otvaranje izložbe “Drvo je moj drug”, povodom manifestacije “Drvo generacije 2023”, s početkom u 12.00 časova.

SerbianEnglish