SerbianEnglishHungarian

Sećanje na Milenka Buišu

Uz 77. godišnjicu rođenja akademskog vajara i slikara Milenka Buiše Mita (Sivac 1946 – Sombor 2019), u Galeriji Kulturnog centra „Laza Kostić“ u Somboru biće priređena postavka slika, skultpura i crteža ovog istaknutog likovnog stvaraoca. Iz umetnikove zaostavštine odabrane su tematski raznovrsna dela, a preovlađuju slike iz obimnog ciklusa „Konji koji jure“ po kome je Buiša zasigurno, bio i najpoznatiji i što je vremenom postalo znakom njegovog stvaralačkog identiteta.

Izložba pod nazivom „MEMENTO 77. ODMAH SE VRAĆAM“ ima retrospektivni karakter. Njen autor je Nebojša Vasić, akademski slikar, a autor teksta u pratećem katalogu je David Kecman Dako, pisac i kritičar iz Sombora, čija će se reč o likovnoj poetici Milenka Buiše Mita, inače nekadašnjeg likovnog pedagoga i urednika likovnih programa u Kulturnom Centru “Laza Kostić“, čuti i na otvaranju postavke, u utorak, 17. oktobra, u 19 sati.

Podeli:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
vesti

Najnovije vesti

Reč direktorice povodom Filmskog festivala

6. Somborski filmski festival ove godine će se održati u periodu od 11. do 14. jula.
“Kako je filmski festival prošle godine proslavio svoj mali jubilej, kao „Odličan” i baš je bio „za 5”, odlučili smo da ovogodišnje izdanje sagledamo kao jedan mladi početak, začetak nekih novih smerova toka festivala u vidu njegove renesanse i da mu damo priliku da se prožet svojom ekspanzijom, vrati na svoju prvobitnu zamisao festivala panonskih i podunavskih regija i zemalja.

Program filmskog festivala

Dve nedelje nas deli od ovogodišnjeg Somborskog filmskog festivala. Da li ćete nam se pridružiti?
Pogledajte šta smo vam pripremili.
Ulaz na sve projekcije je besplatan, nemojte da propustite priliku da uživate u filmskim pričama.

SerbianEnglish