Slike „u duhu Van Gogovog slikarstva žestokih i nemirnih boja“ u KC „Laza Kostić“ Sombor

U galeriji Kulturnog centra „Laza Kostić“ Sombor otvorena je izložba jednog od najuticajnijih slikara likovnog pravca mediale u Srbiji, Koste Bradića. Postavku čine dela iz kolekcije Vojislava Vićića.

„Pokret mediala javio se u beogradskim umetničkim krugovima sredinom pedesetih godina prošlog veka, najznačajniji predstavnici, koje možda poznajete Olja Ivanjicki, Ljuba Popović, Vladimir Veličković. Ovo je jedinstvena prilika za naš grad jer ovi radovi koje možete videti u postavci su radovi privatne kolekcije Vojislava Vićića, Kulturni centar zahvaljuje gospodinu Vićiću što nam je ustupio radove“, izjavila je direktorka Kulturnog centra „Laza Kostić“ Sombor, Vesna Šašić.

Izložba nosi naziv „Kroz medialu ka totalnom slikarstvu“, a prema rečima gradskog većnika za kulturu, Borislava Staničkova, to što se Kulturni centar odlučio za ovakvu postavku, dokazuje da su dostojno nastavili da baštine sve ono što je započela stalna postavka izložbe „Likovna jesen“, kojom se Sombor izuzetno ponosi.

„Očekujemo da će i ova izložba okupiti ljubitelje umetnosti u Somboru i na taj način omogućiti da se upoznaju sa delima koja imaju trajnu vrednost“, rekao je Staničkov.

Za umetnika Kostu Bradića, jedan od cenjenih istoričara umetnosti, Boško Stepanović, rekao je da Bradićevi pejzaži umnogome odgovaraju duhu Van Gogovog slikarstva žestokih i nemirnih boja. Izložba će biti otvorena do 12. juna.

 

Podeli:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
vesti

Najnovije vesti

Muzeji za 10

U okviru manifestacije “Muzeji za 10” Kulturni centar je za posetioce pripremio posebno iznenadjenje.   Možete nas posetiti na Trgu umetnika, iza Galerije Milan Konjović,

Predstava “Tri praseta”

U subotu, 21. 5. 2022. godine, u 17.00 časova, u „Fabrici snova“, na adresi Venac Radomira Putnika 2, biće prikazana predstava „Tri praseta“, Pozorišta “Čarapa”

U čast Zoranu Radmiloviću

11. maja u Velikoj sali Kulturnog centra “Laza Kostić” Sombor biće realizovan program “U čast Zoranu Radmiloviću” u okviru koga će biti prikazan višestruko nagrađivani