SerbianEnglishHungarian

Slike „u duhu Van Gogovog slikarstva žestokih i nemirnih boja“ u KC „Laza Kostić“ Sombor

U galeriji Kulturnog centra „Laza Kostić“ Sombor otvorena je izložba jednog od najuticajnijih slikara likovnog pravca mediale u Srbiji, Koste Bradića. Postavku čine dela iz kolekcije Vojislava Vićića.

„Pokret mediala javio se u beogradskim umetničkim krugovima sredinom pedesetih godina prošlog veka, najznačajniji predstavnici, koje možda poznajete Olja Ivanjicki, Ljuba Popović, Vladimir Veličković. Ovo je jedinstvena prilika za naš grad jer ovi radovi koje možete videti u postavci su radovi privatne kolekcije Vojislava Vićića, Kulturni centar zahvaljuje gospodinu Vićiću što nam je ustupio radove“, izjavila je direktorka Kulturnog centra „Laza Kostić“ Sombor, Vesna Šašić.

Izložba nosi naziv „Kroz medialu ka totalnom slikarstvu“, a prema rečima gradskog većnika za kulturu, Borislava Staničkova, to što se Kulturni centar odlučio za ovakvu postavku, dokazuje da su dostojno nastavili da baštine sve ono što je započela stalna postavka izložbe „Likovna jesen“, kojom se Sombor izuzetno ponosi.

„Očekujemo da će i ova izložba okupiti ljubitelje umetnosti u Somboru i na taj način omogućiti da se upoznaju sa delima koja imaju trajnu vrednost“, rekao je Staničkov.

Za umetnika Kostu Bradića, jedan od cenjenih istoričara umetnosti, Boško Stepanović, rekao je da Bradićevi pejzaži umnogome odgovaraju duhu Van Gogovog slikarstva žestokih i nemirnih boja. Izložba će biti otvorena do 12. juna.

 

Podeli:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
vesti

Najnovije vesti

Otvaranje izložbe “Drvo je moj drug”

Očekujemo vas u četvrtak, 21.12.2023. godine, u Maloj galeriji Kulturnog centra “Laza Kostić” Sombor, na adresi Laze Kostića 5, gde će biti upriličeno svečano otvaranje izložbe “Drvo je moj drug”, povodom manifestacije “Drvo generacije 2023”, s početkom u 12.00 časova.

SerbianEnglish