SOMUS – Dug Betovenu, Ex/Odus radosti

Jutros je u Svečanoj sali Gradske kuće u Somboru održan zanimljiv koncert – Dug betovinu: Simfonija u 80 prstiju.

To je praktično značilo da su se za klavirom smenjivala dva tima umetnika, profesori muzičke škole “Petar Konjović” i profesori sa FMU iz Beograda, uz umetničke direktore festivala Lidiju Bizjak i Mihajla Zurkovića.

Usled ovacije publike, osmoro pijanista rešilo je da prisutnima pokloni bis – čuveni Galop Marche francuskog kompozitora Albera Lavinjaka.

Deveti Somus je pored klasičnih koncerata u svoj program uvrstio i jednu predstavu “Ex/Odus radosti”.

Večeras su u Narodnom pozorištu Sombor  umetnici Slovenačkog kamernog muzičkog teatra izveli muzičko pozorišnu fresku u režiji Eve Hribernik.

Somborskoj publici se u okviru komada, predstavio ansambl za čiju muziku je zadužena Nataša Bogojević, koja je prošle godine za istu dobila Grand prix u Meksiku.

Dobro došli na Somus!

Podeli:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
vesti

Najnovije vesti

Muzeji za 10

U okviru manifestacije “Muzeji za 10” Kulturni centar je za posetioce pripremio posebno iznenadjenje.   Možete nas posetiti na Trgu umetnika, iza Galerije Milan Konjović,

Predstava “Tri praseta”

U subotu, 21. 5. 2022. godine, u 17.00 časova, u „Fabrici snova“, na adresi Venac Radomira Putnika 2, biće prikazana predstava „Tri praseta“, Pozorišta “Čarapa”

U čast Zoranu Radmiloviću

11. maja u Velikoj sali Kulturnog centra “Laza Kostić” Sombor biće realizovan program “U čast Zoranu Radmiloviću” u okviru koga će biti prikazan višestruko nagrađivani