SOMUS

U Somboru se od 28. do 31.oktobra 2021 održavaju devete Somborske muzičke svečanosti.

Naš najstariji muzički festival, osnovan davne 1961.godine na inicijativu pijaniste Dušana Trbojevića, pripremio je kvalitetan i raznovrstan program – od renomiranog italijanskog klavirskog dua Markeđani/Skjavo do večeri velikih solista, predvođenih makedonskim pijanistom Simonom Trpčeskim.

Publika u Somboru imaće priliku da uživa u dva premijerna izvođenja koncerata za neobičan ansambl – klavir četvororučno i orkestar. Svetski poznatim pijanistkinjama Lidiji i Sanji Bizjak pridružiće se Kamerni orkestar Muzikon.

Photo: Marco Borggreve

U narednim danima, SOMUS će slaviti muziku i život kroz pozorišnu predstavu ’’Eks/odus radosti’’ Slovenačkog kamernog muzičkog pozorišta, Betovenovu simfoniju za dva klavira i osam ruku i omaž Dušanu Trbojeviću, uz specijalan koncert i promociju njegove knjige, kao i izložbu fotografija.

Inspirisan tradicijom i klasikom, spreman da ugosti svetske zvezde i podrži nove nade, SOMUS je jedan od onih festivala koje ne treba propustiti – jer su kvalitet i hedonizam imperativ, a publika njegov sastavni deo, u savršenoj sinergiji sa izvođačima.

Celokupan program možete videti na:

http://www.somus.info/events/event/on/2021/10/

Sergio Marchegiani & Marco Schiavo – F. Schubert Variations on a French Song D. 624

MAKEDONISSIMO – Simon Trpčeski, klavir

 

Dobro došli!

 

Podeli:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
vesti

Najnovije vesti

Muzeji za 10

U okviru manifestacije “Muzeji za 10” Kulturni centar je za posetioce pripremio posebno iznenadjenje.   Možete nas posetiti na Trgu umetnika, iza Galerije Milan Konjović,

Predstava “Tri praseta”

U subotu, 21. 5. 2022. godine, u 17.00 časova, u „Fabrici snova“, na adresi Venac Radomira Putnika 2, biće prikazana predstava „Tri praseta“, Pozorišta “Čarapa”

U čast Zoranu Radmiloviću

11. maja u Velikoj sali Kulturnog centra “Laza Kostić” Sombor biće realizovan program “U čast Zoranu Radmiloviću” u okviru koga će biti prikazan višestruko nagrađivani