SerbianEnglishHungarian

Svečano otvaranje izložbe “Crteži”

Poštovani,

U utorak, 2. aprila, u Maloj galeriji Kulturnog centra “Laza Kostić” Sombor, biće upriličeno svečano otvaranje izložbe “Crteži”, umetnika Dušana Stošića, s početkom u 19.00 časova.

Postavka izložbe trajaće do 26. aprila.

Kolaži predstavljeni ovde deo su te kućeg ciklusa na kojem radim od 2015.Nastaju kombinovanjem različitih materijala na papiru (papir, olovke i flomasteri, akrilna boja, gvaš, lepak, sprej, karton, lepljive trake, ostaci i tragovi svakodevih proizvoda koje koristimo). Inspirisan sam savremenom kulturom, vizuelnom komunikacijom, medijima i digitalnim sadržajima, relacijama, urbanim kontekstima. Kolaž je tehnika koja najbliže određuje ideju i karakter radova i u konceptualnom i u tehničkom smislu. Kolažiranje kao vizuelna komunikacija i iskustvo zasićeno preklapanjima, šumovima, humorom, apsurdima, otporom. Dinamični tragovi malih slučajnih ili programiranih relacija.Umetnički radovi koji stvaraju prostor za komunikaciju

D. S. 2024.

Dušan Stošić (1977) Dilomirao 2003. na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, odsek Vajarstvo. Izlagao više puta samostalno (Novi Sad, Beograd, Kragujevac, Niš …). Član ULUV-a, živi i radi u Novom Sadu.

Dobro došli!

Podeli:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
vesti

Najnovije vesti

Poštovani, U utorak, 23. aprila, u Galeriji Kulturnog centra “Laza Kostić” Sombor, biće upriličeno svečano otvaranje izložbe “Smrt vreba”, umetnika Danijela Babića, s početkom u

Predstava za decu “Asteriks i Obeliks”

Poštovani,
U petak, 19. aprila, u 18.00 časova, u Velikoj sali Kulturnog centra “Laza Kostić” Sombor, biće održana predstava za decu “Asteriks i Obeliks”, pozorišta “Sanjalište” iz Beograda.
Karte po ceni od 400 dinara možete obezbediti na biletarnici Kulturnog centra, utorkom i sredom od 10.00 do 13.00 časova, a četvrtkom, petkom i subotom od 15.00 do 20.00 časova.

Predstava ”Dogodine u isto vreme”

Poštovani,
U četvrtak, 25. aprila 2024. godine, u 20.00 časova, u Velikoj sali Kulturnog centra “Laza Kostić” Sombor, biće prikazana predstava “Dogodine u isto vreme”, pozorišta “Teatar Vihor”, iz Beograda, sa Ivanom Mihailovićem i Ankom Gaćešom Kostić u glavnim ulogama.

Svečano otvaranje izložbe “Crteži”

Poštovani,

U utorak, 2. aprila, u Maloj galeriji Kulturnog centra “Laza Kostić” Sombor, biće upriličeno svečano otvaranje izložbe “Crteži”, umetnika Dušana Stošića, s početkom u 19.00 časova.
Postavka izložbe trajaće do 26. aprila

SerbianEnglish