SerbianEnglishHungarian

Svečano otvaranje izložbe “Sentimentalno (u)čita(va)nje”, umetnice Katarine Kaplarski Vuković

U utorak, 14. novembra 2023. godine, u Velikoj galeriji Kulturnog centra “Laza Kostić” Sombor, biće upriličeno svečano otvaranje izložbe “Sentimentalno (u)čita(va)nje”, umetnice Katarine Kaplarski Vuković s početkom u 19.00 časova.

Postavka izložbe trajaće do 1.decembra 2023. godine.

Biografija:

Dr um. Katarina Kaplarski Vuković je interdisciplinarna umetnica i vanredna profesorka u oblasti Digitalni mediji na Univerzitetu Metropolitan u Beogradu. U svom radu često kombinuje digitalnu estetiku i tehnologije sa tradicionalnim medijima. Na izložbama je prikazivala štampane radove, interaktivne instalacije, VR instalacije, video radove, ctreže, slike na platnu, fotografije. Diplomirala je Primenjeno vajarstvo (2003) na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu , a Interdisciplinarne magistarske (2008) i doktorske studije (2013) u oblasti Višemedijske umetnosti je završila na Univerzitetu umetnosti u Beogradu. Njen doktorski projekat je jedan od prvih u regionu na temu istraživanja interneta kao umetničkog medija. Prof dr Kaplarski Vuković ima solidnu i konstantnu umetničku praksu. Svoje radove izlagala je na samostalnim i grupnim izložbama i umetničkim festivalima u zemlji i inostranstvu.

Podeli:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
vesti

Najnovije vesti

Otvaranje izložbe “Drvo je moj drug”

Očekujemo vas u četvrtak, 21.12.2023. godine, u Maloj galeriji Kulturnog centra “Laza Kostić” Sombor, na adresi Laze Kostića 5, gde će biti upriličeno svečano otvaranje izložbe “Drvo je moj drug”, povodom manifestacije “Drvo generacije 2023”, s početkom u 12.00 časova.

SerbianEnglish