SerbianEnglishHungarian

“Veče bluza” u Somboru

“Veče bluza” u Somboru  održaće se  4. 9. 2021. godine  u Atrijumu Gradske kuće s početkom u 20.00 časova.

Publika će imati priliku da čuje nastupe vrhunskih izvođača bluz muzike, bendova “Plavi ptičić” i “Vojvodjanski Blues band”.

Ulaz je slobodan.

U slučaju kiše, koncert će se održati u Velikoj Sali Kulturnog centra “Laza Kostić” Sombor na adresi Venac Radomira Putnika 2.

Više od bendovima:

Novosadski Bluebirdsi, supergrupa poznatija kao “Plavi Ptičić”, jedan je od najboljih kaver bendova sa ovih prostora.

Preko 250 nastupa po renomiranim klubovima i festivalima u zemlji i inostranstvu, uključujući i Exit summer of love Festival 2017, garancija su kvaliteta i autentičnosti vremeplova, sa samom početka sage o rokenrolu. Ako volite Bitlse, Stonse, Kinkse, Dorse, Kridense, grupe Who, Yardbirds, Cream, Troggs, Sonics, Spencer Davies Group, Jefferson Airplane, Steppenwolf, velikane Dilana, Janga i Hendrixa, budite sigurni da ste na pravom mestu.

“Vojvodjanski Blues Band”, u raznim inkarnacijama, postoji od davne 1968. godine.
Verovatno, najpoznatiji i najproduktivnji period od nastanka vezuje se za ime pevača i tekstopisca Dragana Jurišića nakon čije prerane smrti (2008) je bend praktično prestao da postoji i iza sebe ostavio ogromnu prazninu na vojvođanskoj bluz i rok sceni.

Krajem 2017. godine grupa entuzijasta i poštovalaca rada VBB-a okupljena oko gitarise Atile Šotija, odlučila je da ponovo oživi ovu zanimljivu priču, najpre sa idejom obeležavanja pedesetogodišnjice od nastanka benda, a potom i da ustali rad benda i prikaže njegovu muziku u savremenim bluz, džez i rok aranžmanima.

Tokom pronalaženja odgovarajućih muzičara za ovaj poduhvat, kroz grupu je prošlo na desetine njih iz cele Vojvodine, uključujući i jedan broj onih koji su ranije učestvovali u radu VBB-a.

Dobro došli!

Podeli:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
vesti

Najnovije vesti

Otvaranje izložbe “Drvo je moj drug”

Očekujemo vas u četvrtak, 21.12.2023. godine, u Maloj galeriji Kulturnog centra “Laza Kostić” Sombor, na adresi Laze Kostića 5, gde će biti upriličeno svečano otvaranje izložbe “Drvo je moj drug”, povodom manifestacije “Drvo generacije 2023”, s početkom u 12.00 časova.

SerbianEnglish