SerbianEnglishHungarian

“Veče bluza” u Somboru

“Veče bluza” u Somboru  održaće se  4. 9. 2021. godine  u Atrijumu Gradske kuće s početkom u 20.00 časova.

Publika će imati priliku da čuje nastupe vrhunskih izvođača bluz muzike, bendova “Plavi ptičić” i “Vojvodjanski Blues band”.

Ulaz je slobodan.

U slučaju kiše, koncert će se održati u Velikoj Sali Kulturnog centra “Laza Kostić” Sombor na adresi Venac Radomira Putnika 2.

Više od bendovima:

Novosadski Bluebirdsi, supergrupa poznatija kao “Plavi Ptičić”, jedan je od najboljih kaver bendova sa ovih prostora.

Preko 250 nastupa po renomiranim klubovima i festivalima u zemlji i inostranstvu, uključujući i Exit summer of love Festival 2017, garancija su kvaliteta i autentičnosti vremeplova, sa samom početka sage o rokenrolu. Ako volite Bitlse, Stonse, Kinkse, Dorse, Kridense, grupe Who, Yardbirds, Cream, Troggs, Sonics, Spencer Davies Group, Jefferson Airplane, Steppenwolf, velikane Dilana, Janga i Hendrixa, budite sigurni da ste na pravom mestu.

“Vojvodjanski Blues Band”, u raznim inkarnacijama, postoji od davne 1968. godine.
Verovatno, najpoznatiji i najproduktivnji period od nastanka vezuje se za ime pevača i tekstopisca Dragana Jurišića nakon čije prerane smrti (2008) je bend praktično prestao da postoji i iza sebe ostavio ogromnu prazninu na vojvođanskoj bluz i rok sceni.

Krajem 2017. godine grupa entuzijasta i poštovalaca rada VBB-a okupljena oko gitarise Atile Šotija, odlučila je da ponovo oživi ovu zanimljivu priču, najpre sa idejom obeležavanja pedesetogodišnjice od nastanka benda, a potom i da ustali rad benda i prikaže njegovu muziku u savremenim bluz, džez i rok aranžmanima.

Tokom pronalaženja odgovarajućih muzičara za ovaj poduhvat, kroz grupu je prošlo na desetine njih iz cele Vojvodine, uključujući i jedan broj onih koji su ranije učestvovali u radu VBB-a.

Dobro došli!

Podeli:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
vesti

Najnovije vesti

Predstava za decu “Asteriks i Obeliks”

Poštovani,
U petak, 19. aprila, u 18.00 časova, u Velikoj sali Kulturnog centra “Laza Kostić” Sombor, biće održana predstava za decu “Asteriks i Obeliks”, pozorišta “Sanjalište” iz Beograda.
Karte po ceni od 400 dinara možete obezbediti na biletarnici Kulturnog centra, utorkom i sredom od 10.00 do 13.00 časova, a četvrtkom, petkom i subotom od 15.00 do 20.00 časova.

Predstava ”Dogodine u isto vreme”

Poštovani,
U četvrtak, 25. aprila 2024. godine, u 20.00 časova, u Velikoj sali Kulturnog centra “Laza Kostić” Sombor, biće prikazana predstava “Dogodine u isto vreme”, pozorišta “Teatar Vihor”, iz Beograda, sa Ivanom Mihailovićem i Ankom Gaćešom Kostić u glavnim ulogama.

Svečano otvaranje izložbe “Crteži”

Poštovani,

U utorak, 2. aprila, u Maloj galeriji Kulturnog centra “Laza Kostić” Sombor, biće upriličeno svečano otvaranje izložbe “Crteži”, umetnika Dušana Stošića, s početkom u 19.00 časova.
Postavka izložbe trajaće do 26. aprila

Otvaranje izložbe „Susret“, dr um. Miloša Šarića

Poštovani,

U utorak, 26. marta, u Velikoj galeriji Kulturnog centra „Laza Kostić“ Sombor, biće upriličeno svečano otvaranje izložbe „Susret“, dr um. Miloša Šarića, s početkom u 19.00 časova.
Postavka izložbe trajaće do 19. aprila…

SerbianEnglish