SerbianEnglishHungarian

Vesna Šašić: Srpski Brodvej u Somboru

Četvrti po redu Festival multikulturalnosti “MultiKulti Sombor 2021” ove godine će se održati u sredu, 23. juna, na Trgu Svetog Đorđa u Somboru, u organizaciji Kulturnog centra „Laza Kostić“ Sombor.

Prema rečima Vesne Šašić, direktorke ove ustanove, Kulturni centar je pripremio veoma atraktivan sadržaj u nekoliko segmenata, u okviru samog festivala.

„Najpre, tu je „Bazar rukotvorina“, gde će se predstaviti, zapravo, udruženja žena sa teritorije čitave Vojvodine sa svojim proizvodima. Potom, u 19 časova, nastupaju kulturno-umetnička društva iz Sombora, KUD „Sombor“ i KUD „Ravangrad“, i u 21 čas nastupa trupa „Una Saga Serbica“, sa plesnim spektaklom „Igra Bogova“, izjavila je Šašić i dodala da je u pitanju veliki plesni spektakl sa etno muzikom.

„Dolaze 32 igrača, četiri soliste iz Narodnog pozorišta Beograd. To je nešto između folklora, modernog i džez baleta, znači ima više tehnika plesa u tome. Koreograf je naš verni saradnik Svetozar Krstić sa suprugom Anom Janković i sve ih očekujemo u Somboru, a što se tiče „Una Saga Serbice“, ja bih to čak, ako mogu da se usudim, nazvala srpskim Brodvejem“

Kako saznajemo od direktorke Kulturnog centra, osim plesnog spektakla koji dolazi iz Beograda, kulturno-umetnička društva su takođe pripremila nove koreografije i nove nošnje koje će premijerno biti prikazane na 4. Festivalu multikulturalnosti.

 

Podeli:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
vesti

Najnovije vesti

Otvaranje izložbe “Drvo je moj drug”

Očekujemo vas u četvrtak, 21.12.2023. godine, u Maloj galeriji Kulturnog centra “Laza Kostić” Sombor, na adresi Laze Kostića 5, gde će biti upriličeno svečano otvaranje izložbe “Drvo je moj drug”, povodom manifestacije “Drvo generacije 2023”, s početkom u 12.00 časova.

SerbianEnglish