Vesna Šašić: Srpski Brodvej u Somboru

Četvrti po redu Festival multikulturalnosti “MultiKulti Sombor 2021” ove godine će se održati u sredu, 23. juna, na Trgu Svetog Đorđa u Somboru, u organizaciji Kulturnog centra „Laza Kostić“ Sombor.

Prema rečima Vesne Šašić, direktorke ove ustanove, Kulturni centar je pripremio veoma atraktivan sadržaj u nekoliko segmenata, u okviru samog festivala.

„Najpre, tu je „Bazar rukotvorina“, gde će se predstaviti, zapravo, udruženja žena sa teritorije čitave Vojvodine sa svojim proizvodima. Potom, u 19 časova, nastupaju kulturno-umetnička društva iz Sombora, KUD „Sombor“ i KUD „Ravangrad“, i u 21 čas nastupa trupa „Una Saga Serbica“, sa plesnim spektaklom „Igra Bogova“, izjavila je Šašić i dodala da je u pitanju veliki plesni spektakl sa etno muzikom.

„Dolaze 32 igrača, četiri soliste iz Narodnog pozorišta Beograd. To je nešto između folklora, modernog i džez baleta, znači ima više tehnika plesa u tome. Koreograf je naš verni saradnik Svetozar Krstić sa suprugom Anom Janković i sve ih očekujemo u Somboru, a što se tiče „Una Saga Serbice“, ja bih to čak, ako mogu da se usudim, nazvala srpskim Brodvejem“

Kako saznajemo od direktorke Kulturnog centra, osim plesnog spektakla koji dolazi iz Beograda, kulturno-umetnička društva su takođe pripremila nove koreografije i nove nošnje koje će premijerno biti prikazane na 4. Festivalu multikulturalnosti.

 

Podeli:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
vesti

Najnovije vesti

Muzeji za 10

U okviru manifestacije “Muzeji za 10” Kulturni centar je za posetioce pripremio posebno iznenadjenje.   Možete nas posetiti na Trgu umetnika, iza Galerije Milan Konjović,

Predstava “Tri praseta”

U subotu, 21. 5. 2022. godine, u 17.00 časova, u „Fabrici snova“, na adresi Venac Radomira Putnika 2, biće prikazana predstava „Tri praseta“, Pozorišta “Čarapa”

U čast Zoranu Radmiloviću

11. maja u Velikoj sali Kulturnog centra “Laza Kostić” Sombor biće realizovan program “U čast Zoranu Radmiloviću” u okviru koga će biti prikazan višestruko nagrađivani